HomeEvenementenDe toekomst van kernenergie

De toekomst van kernenergie

Kernenergie spreekt tot de verbeelding: met slechts een klein beetje splijtstof kun je een enorme hoeveelheid energie produceren op een relatief klein oppervlak, met vrijwel geen CO2-uitstoot. Kernenergie roept echter ook vragen op: hoe veilig is het en wat doen we met radioactief afval? Ir. Ferry Roelofs, Account Manager Research NRG, neemt ons mee op reis door het nucleaire landschap: van watergekoelde Small Modular Reactors tot gasgekoelde, vloeibaarmetaal- en gesmoltenzoutreactoren. Hoe ziet de toekomst van kernenergie eruit? In samenwerking met KIVI Students Twente, Green Hub Twente, Arago en KIVI Nuclear Technology.

Dit programma is in het Engels.

Zaal: Vrijhof/Amphi

Voor vragen:

A. Heukels (Anneke)
Ondersteunend en Beheerspersoneel