HomeEvenementenIntersekse ervaringen in de kijker zetten

Intersekse ervaringen in de kijker zetten Het "FYI"-programma

Wat kun je ons vertellen over intersekse mensen? Er worden veel afkortingen gebruikt om te proberen de gevarieerde en kleurrijke queer community samen te vatten, ook wel LGBTQIA+ genoemd. Als Th!nk with Pride UT creëren we actief een ruimte voor de volledige gemeenschap, maar voor dit evenement willen we de schijnwerpers richten op de I: intersekse mensen. Nu de interseksevlag (paarse ring in geel kader) soms deel uitmaakt van de regenboogvlag, is het zeker tijd om meer te leren.

Kom naar de vertoning van het programma "FYI"! Deze samenwerking is ontstaan in Amsterdam door drie kunstenaars, zij vertellen hun verhaal door middel van theater, dans en een mini-documentaire. Er zal tijd zijn voor vragen tijdens een panelgesprek. We nodigen je van harte uit op 17 maart in de Vrijhof op de campus van de Universiteit Twente, om je te laten inspireren door het "FYI" programma en alle vragen te stellen die je hebt over intersekse mensen, kwesties en ervaringen. Als je mee wilt doen, wordt aanmelding zeer op prijs gesteld.

Dit is een open evenement, iedereen is welkom, queer en ally! Of je nu werkt of studeert aan de UT, Saxion, woont in een willekeurig dorp in Twente, voel je vrij om mee te doen!

Voorlopig programma

  • 14:00 → inloop bij de Vrijhof Foyer
  • 14:30 - 16:30 → "FYI" programma in het Vrijhof Amfitheater
  • 16:30 en verder → borrel en tijd voor een praatje/ tijd voor verbinding/ bezinning