HomeEvenementenAardobservatie voor Oekraïne - EO4UA

Aardobservatie voor Oekraïne - EO4UA

De aardobservatie voor Oekraïne (EO4UA) is opgezet om Oekraïense en internationale autoriteiten te ondersteunen bij het beoordelen van oorlogsgerelateerde milieuverliezen door verwerkingscapaciteiten te leveren in combinatie met een grote opslagplaats van satellietgegevens en producten van een hoger niveau die door de EO4UA-partners worden gegenereerd. Het initiatief heeft ook gezorgd voor synergie tussen talrijke projecten gericht op Oekraïne die draaien op het CREODIAS-platform. Binnen de EO4UA-repository zijn er "core" datasets (bijv. Sentinel-producten, gewasclassificaties, grenzen van landbouwpercelen, enz.) die onmisbaar zijn voor veelzijdige milieuanalyses. Resultaten van analyses uitgevoerd door eindgebruikers, samen met gegenereerde producten, worden ook opgeslagen in de repository om opeenvolgende onderzoeksstudies te vergemakkelijken. De leden van het EO4UA-initiatief zijn EO-professionals uit de particuliere, publieke en academische sector die Oekraïne willen ondersteunen door geavanceerde expertise te bieden op het gebied van EO-analyse en door samen te werken met de Oekraïense wetenschappers. Het EO4UA-initiatief staat open voor nieuwe leden die een belangrijke bijdrage willen leveren om Oekraïne te helpen.

Leer meer in het Engelstalige bericht