Zie Evenementen

TOPFIT symposium: Diabetes on Return 2.0

TOPFIT symposium: Diabetes on Return 2.0 | Online editie

Diabetes is een ingrijpende ziekte. Ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders hebben het, en dit aantal groeit ieder jaar. De ziekte leidt vaak tot allerlei ingrijpende lichamelijke problemen: een slechte doorbloeding, zenuwschade, oog- en oorklachten, nierproblemen, hartziekten en nog veel meer. Mensen met diabetes hebben te hoge suikerwaarden in hun bloed en moeten deze goed in balans houden. Medicijnen helpen, maar ook een gezonde levensstijl speelt een steeds grotere rol in de behandeling – en voor sommige patiënten zelfs genezing – van diabetes.  

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het aantal mensen met diabetes afneemt, en dat de ziekte minder zwaar is voor die mensen die het toch krijgen. Op dit moment is er niet genoeg bekend over de ziekte om het echt onder controle te houden. Het Diabetes on Return consortium zoekt naar nieuwe manieren om dit mogelijk te maken. Wetenschappelijke instellingen, zorginstellingen, en bedrijven op het gebied van technologie, voeding en zorg, ontwikkelen samen, en met nauwe betrokkenheid van de mensen met diabetes zelf, hulpmiddelen om patiënten op maat te ondersteunen.

Op 25 juni vindt de eerste jaarlijkse Diabetes on Return bijeenkomst plaats. Een mooi moment dus om nader kennis te met maken met Diabetes on Return en toe te werken naar een 2.0 versie van het consortium. Tijdens het ochtendprogramma wordt u op de hoogte gebracht van lopende initiatieven rondom diabetes uit het perspectief van zorg, bedrijfsleven en kennisinstellingen. In de middag zullen we het gesprek aan gaan hoe onze gezamenlijke ambitie, om diabetes en haar impact te reduceren, binnen het consortium vorm te geven.

Waar & Wanneer

  • Datum: 25 June 2021
  • Tijd: 10.30 - 14.30 
  • Taal: Engels
  • Locatie: Online
    Na registratie ontvangt u (1 week voor het event) de link naar de livestream
Meer informatie over het programma, registratie en sprekers (in het Engels)
Klik hier