HomeEvenementenCampus Talks

Campus Talks

BEKIJK HIER DE LIVESTREAM

In het voorjaar van 2020 lanceerde de Universiteit Twente de online talkshow Campus Talks. Het tweede seizoen komt er nu aan. Techniekfilosoof prof. Peter-Paul Verbeek gaat op 2 februari in gesprek met de nieuwe UT-rector Tom Veldkamp en met natuurkundige Hans Hilgenkamp. 

De maandelijkse afleveringen van Campus Talks gaan in 2021 over tal van onderwerpen. Zo geeft de nieuwe rector magnificus Tom Veldkamp zijn visie op de universiteit en zijn missie voor de komende vier jaar. Veldkamp gaat ook in op de universiteit anno 2021: op de implicaties van online onderwijs, onderzoek in moeilijker omstandigheden en een grotendeels uitgestorven campusleven. Heeft de huidige coronacrisis gevolgen voor de koers van de UT op langere termijn of zal het later een rimpeling blijken te zijn?

DIVERSITEIT

De UT wil graag een gastvrije werkomgeving bieden aan medewerkers van verschillende komaf, geslacht en achtergrond. Sterre Mkatini, medewerker diversiteit en inclusiviteit, vertelt in een korte reportage wat nodig is om dat te bereiken. Zij heeft daar een goed oog voor, gezien haar Zuid-Afrikaanse en Nederlandse wortels en jarenlange ervaring in verschillende landen. 

ONTWIKKELINGSLANDEN

Dit jaar is Hans Hilgenkamp, hoogleraar Natuurkunde, betrokken bij het Global Future Council on Scientific Collaboration van het World Economic Forum. Hij wil ontwikkelingslanden beter ondersteunen in hun wetenschappelijke onderwijs en onderzoek. Hij is voor één jaar aangesteld: wat wil hij realiseren? 

Verder is Erik Kemp, student Computer Science, vaste gast bij vijf afleveringen. Hij toont hoe belangrijk datavisualisatie is. Grafieken en afbeeldingen kunnen immers gemakkelijk gemanipuleerd worden. Waar moet je op letten?

OPTREDEN VAN MUSILON

De tweede vaste rubriek is van culturele aard. De UT telt bijna twintig culturele studentenverenigingen, van muziek, toneel, zang tot breakdance of theatersport. Bij elke aflevering treedt een groep online op. Zangvereniging Musilon bijt het spits af. 

De eerste aflevering is op dinsdag 2 februari 19.30-20.15 uur. Elke aflevering is in het Engels en via het YouTube kanaal van de UT live te volgen, klik hier. Daar zijn ook de oudere afleveringen te vinden. Zie voor meer info en de link: www.utwente.nl/campus-talks

De vormgeving is in handen van LUVANE.

Dit programma is in het Engels, zie onze Engelstalige pagina.