Zie Evenementen

Science Cafe Enschede-Grafentheorie: van NS tot virus

Iedereen kent boter-kaas-en-eieren. Maar ken je ook de puzzel van de wolf, de kool en de geit? De dilemma’s achter het NS-spoorboekje? En wat heeft dit met de verspreiding van virussen te maken? Al deze zaken laten zich wiskundig vangen door ‘grafen’. Hiermee kunnen uiteenlopende structuren – spelletjes, spoorverbindingen, maar ook virussen – op uniforme wijze beschreven worden. Prof. dr. ir. Arend Rensink (Informatica, UT) laat zien dat dit tot verrassende oplossingen kan leiden. Hans van der Laan MSc Pim van Leeuwen MSc (masterstudenten Computer Science, UT) laten zien hoe zij met grafen de videogame Portal hebben gekraakt. Talkshow host: prof. dr. ing. Dave Blank (adviseur onderzoek Saxion). In samenwerking met Abacus, Inter-Actief, Atlantis en KIVI. 

Plaats: Concordia Oude Markt Enschede

Aanmelden verplicht: klik hier


Aanmelden niet studenten
Aanmelden
Aanmelden studenten
Aanmelden


CONTACT


A. Heukels (Anneke)
Studium Generale