HomeEvenementenBig Geodata Talks: Connecting to big Earth Observation cloud back-ends in a simple and unified way with openEO

Big Geodata Talks: Connecting to big Earth Observation cloud back-ends in a simple and unified way with openEO

In de aankomende Big Geodata Talk-seminarreeks op 5 november om 15:00 uur zal prof. Pebesma met ons spreken over het OpenEO-project. OpenEO is gestart als een cloudoplossing voor gegevensopslag en -berekening om de lokale analytische uitdagingen voor de altijd aanwezige aardobservatiegegevens aan te pakken. Hiertoe ontwikkelt openEO een open Application Programming Interface (API) die clients zoals R, Python en JavaScript op een eenvoudige en uniforme manier verbindt met grote Earth Observation-cloudback-ends. Met zo'n API kan elke klant met elke back-end werken en wordt het mogelijk om back-ends te vergelijken op het gebied van capaciteit, kosten en resultaten (bijvoorbeeld voor validatie, reproduceerbaarheid, etc.). 

Spreker: Prof. Dr. Edzer Pebesma

Prof. Dr. Edzer Pebesma is de directeur van het Instituut voor Geo-informatica en de leider van het spatio-temporele modelleringslab aan de Universiteit van Münster. Hij is een actief voorstander van e-Science en reproduceerbaar onderzoek. Hij is co-auteur van het boek Applied Spatial Data Analysis met R (2e ed.) en is de hoofdredacteur van het Journal of Statistical Software.