Zie Evenementen

Reproduceerbaarheid in de Geowetenschappen Open Science Kitchen in de Open Science Community Twente

Reproduceerbaarheid is een belangrijk onderdeel van Open Science. In de afgelopen twee decennia zijn verschillende wetenschappelijke disciplines echter geconfronteerd met het probleem van onreproduceerbare studies en bevindingen. Deze reproduceerbaarheidscrisis heeft geleid tot meerdere initiatieven en activiteiten om computationeel onderzoek beter reproduceerbaar te maken. Deze lezing geeft een overzicht van de stand van zaken in de geowetenschappen en gerelateerde reproduceerbaarheidsinitiatieven van de afgelopen 5 jaar. De bevindingen en aanbevelingen staan open voor discussie, maar zijn relevant en interessant voor alle disciplines die afhankelijk zijn van data-analyse en computationele methoden.

De Open Science Kitchen vindt plaats in Teams, klik op onderstaande knop om naar de meeting te gaan
Naar de meeting