Zie Evenementen

Webinar: ‘Modelleren van de COVID-19 pandemie’

Webinar 18 mei – 18.00 – 20.00 uur: ‘Modelleren van de COVID-19 pandemie’ – Flanders Business School van KU Leuven in samenwerking met PLD en NIKOS van de Universiteit Twente – Moderator: Petra C. de Weerd-Nederhof

Dynamisch datamodel voorspelt aantal sterfgevallen en IC-opnames als gevolg van SARS-CoV-2-virus één tot drie dagen vooruit

Flanders Business School van de KU Leuven heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een voorspellingsmodel voor het aantal sterfgevallen als gevolg van het SARS-CoV-2-virus. Daarbij is ook onderzocht of het met ditzelfde model mogelijk is het benodigde aantal IC-bedden te voorspellen – om zo beleidsmakers, met gefundeerde data en prognoses, te kunnen helpen bij het maken van keuzes.

Van elektrische auto’s naar COVID-19-pandemie
De aanpak van Flanders Business School is gebaseerd op diffusiemodellen voor nieuwe technologieën. Kristof Decock, PhD bij Flanders Business School, onderzoekt bijvoorbeeld hoe je op basis van zo’n diffusiemodel de doorbraak van elektrische auto’s kunt voorspellen. Met diezelfde inzichten is gekeken of en hoe de COVID-19-pandemie in verschillende Europese landen – waaronder Nederland - te modelleren en te voorspellen is: wanneer komt ‘de piek’? En hoe verloopt de stijging en daling van het aantal sterfgevallen en van het aantal IC-bedden dat in gebruik is?

Datamodel effectieve combinatie van forecasting en foresight
In dit webinar geven Bart van Looy en Kristof Decock een uitgebreide toelichting op het model van Flanders Business School – en op de resultaten die hier tot nu toe mee behaald zijn. Wil jij als (toekomstig) risicomanager, data-analist of beleidsmaker meer weten over deze vernieuwde aanpak en de kracht van forecasting en foresight? Schrijf je dan snel in voor dit Nederlandstalige webinar (kosteloos)!

Masteropleidingen, cursussen en masterclasses voor professionals bij Universiteit Twente

Ben jij – na dit webinar – nieuwsgierig geworden naar wat de Universiteit Twente jou als professional kan bieden? Bekijk dan het PANTHER-programma dat in oktober van start gaat of de deeltijd Master Risicomanagement. Deze master biedt een actueel integraal inzicht hoe om te gaan met bedrijfsmatige en maatschappelijke risico’s. Professional Learning and Development (PLD) biedt diverse masteropleidingen, masterclasses en cursussen die jou verder helpen in je carrière!  

Webinar: ‘Modelleren van de COVID-19 pandemie’
Registreer