Zie Evenementen

Science Cafe: Doe het zelf wetenschap

Burgerwetenschap of citizen science is een andere manier om onderzoek te doen. Gaston Remmers kreeg kanker en bedacht eigen strategieën om aan te sterken. Die zelfwerkzaamheid is een belangrijke factor bij een driejarig project dat hij daarna opzette naar de relatie tussen vermoeidheid en darmklachten. In het project Mijn Eigen Onderzoek participeren verschillende universiteiten. Het heeft als doel om de vindingrijkheid van patiënten om hun eigen gezondheid te verbeteren, te ondersteunen met een methodische aanpak. Dit levert ook bruikbare medisch-wetenschappelijke resultaten op. Ir. Gaston Remmers vertelt hierover. Dr. Steven Dorrestijn, lector Ethiek & Technologie van Saxion, geeft toelichting op het Citizens Lab TOPFIT. 

Moderatoren: Sabine Wildevuur (directeur DesignLab UT) & Hanneke Bodewes (UT)