Zie Evenementen

Revalidatie na hersenbloeding: technisch vernuft en menselijke aanpak

Dit programma is uitsluitend via livestream te bekijken, zie www.utwente.nl/sg

Op haar 17e kreeg Petra Hes een hersenbloeding. Door allerlei technische innovaties wist zij haar leven weer op de rails te krijgen. Zij vertelt over die lange maar succesvolle revalidatie. Erik Prinsen van Roessingh Research & Development (RRD) richt zich in zijn onderzoek op de analyse van het lopen: hoe ziet het herstel van het lopen na een beroerte eruit? Waarom kost het lopen met een amputatie zoveel extra energie? Deze kennis wordt door hem en zijn collega’s gebruikt bij het ontwikkelen van ondermeer prothesen, exoskeletten en looprobots. Petra Hes is revalidatiecoach. DrErik Prinsen is onderzoeker bij Roessingh Research & Development.

CONTACT


A. Heukels (Anneke)
Studium Generale