Zie Evenementen

Studium Generale: Hoe gezond is sport? LEZING VERVALT DEZE LEZING GAAT NIET DOOR I.V.M. ZIEKTE

DEZE LEZING VERVALT I.V.M. ZIEKTE


De Batavierenrace is één van de grootste estafette hardloopevenementen. Doe je daaraan mee en loop je regelmatig een rondje, dan ben je goed bezig. Een actieve leefstijl speelt namelijk een grote rol bij het voorkomen en afremmen van chronische ziekten. Maar hoeveel moet je dan bewegen? En is voetballen van een ‘lagere orde’ dan zwemmen? Heeft starten met bewegen op latere leeftijd nog zin? Maria Hopman bestudeert al jaren deelnemers aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse. Zij presenteert de uitkomsten van dat wetenschappelijke onderzoek naar het effect van beweging op gezondheid. Ze kijkt momenteel ook of eiwittoediening direct na een sportprestatie helpt bij sneller lichamelijk herstel. Handig voor Batalopers: dan weten ze of de claims van de dure sportdrankjes waar zijn.

 

Prof. dr. Maria Hopman is hoogleraar Integratieve Fysiologie (Radboud Universiteit). Ze is lid van het Comité van Aanbeveling Batavierenrace.

 

Dinsdag 16 april, 19.30-21.00 uur

Vrijhof/Amphitheater

 

In samenwerking met de Batavierenracecommissie