Tjabele Heier

Zie Evenementen

Studium Generale - Dieethypes

Dieethypes

Vet als wonderbrandstof, dus kom maar op met die avocado’s en mayonaise. En moeten koolhydraten in de ban? Of is het beter eiwitrijk of rauw voedsel te eten? Je wordt gek van alle dieethypes. Voedingswetenschappers Manon van Eijsden en Michelle van Roost geven hun visie op gezond eten. Is de Schijf van Vijf de beste aanbeveling? Met een proeverij van gezonde en ongezonde borrelhapjes.

Dr. ir. Manon van Eijsden is voedingskundige en epidemioloog en deed onder meer onderzoek voor het World Food Programme. Ir. Michelle van Roost is levensmiddelentechnoloog en gewichtsconsulent en werkte onder andere als marktonderzoeker in de levensmiddelenindustrie. Samen schreven zij het boek Wegwijs in de voedingsjungle.

Dinsdag 10 december, 19.30-21.00 uur