Zie Evenementen

Studium Generale: Dwalen in het antropoceen

Met Denker des Vaderlands René ten Bos

Wij zouden inmiddels het Holoceen verlaten hebben en leven in het ‘antropoceen’. Volgens de Denker des Vaderlands René ten Bos geen vrolijk tijdperk, maar eentje van catastrofes. De planeet warmt op, soorten sterven uit en de mens weet niet meer hoe het verder moet. Wat betekent het dat de mens zijn naam plakt op een geologisch tijdsgewricht? Kan geo-engineering het tij nog keren? René ten Bos onderneemt met ons een filosofische zoektocht aan de hand van fragmenten uit de film Stalker (Tarkovsky) en biedt (des)oriëntatie.

Prof.dr. René ten Bos is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij publiceerde diverse boeken, waaronder Bureaucratie is een inktvis (2015) en Dwalen in het antropoceen (2017).

Dinsdag 12 december, 19.30-21.00 uur /Vrijhof/Amphitheater

 Foto: Fabio Achilli

In samenwerking met Ideefiks