Zie Evenementen

Verbeelding in het ondernemersproces; NovelTalk by NIKOS door Arjan Frederiks

Deze   lezing is de eerste in een nieuwe serie die we NovelTalks by NIKOS zullen noemen – een serie lezingen over innovatie- en ondernemerschap-gerelateerde onderwerpen, in samenwerking met NovelT en Saxion.                                      

Verbeelding in het ondernemersproces

Aan het begin van elk startend bedrijf is er een venture idee - een onvolledige, ruwe, mentale weergave van wat het bedrijf zal zijn. Uit onderzoek weten we dat het creëren van deze venture-ideeën afhankelijk is van factoren die hun wortels in het verleden hebben: voorafgaande kennis van de markt en de industrie, en voorafgaande werkzaamheden, management- en opstartervaring zijn belangrijk. Maar als we ons venture-idee creëren, realiseren wij ons bedrijf in de toekomst. Hoe kunnen we rekening houden met de toekomst?

Onze verbeelding stelt ons in staat om een mentale representatie van dit toekomstige bedrijf te maken; het kan deze venture ideeën creëren. Het geeft ons een startpunt en een startdoel in onze ondernemende reis. In zijn NovelTalk zal Arjan de bevindingen van zijn onderzoek delen en meer vertellen over verschillende verbeeldingsprocessen en hoe deze nuttig, maar  schadelijk kunnen zijn in het ondernemersproces.

Klik hier voor meer informatie (Engels) :https://www.utwente.nl/en/events/!/2017/11/186129/imagination-in-the-entrepreneurial-process-nikos-venture-class-by-arjan-frederiks

Verbeelding in het ondernemersproces; NovelTalk by NIKOS door Arjan Frederiks
Registreer