HomeEvenementenTwente Science Night: Celebrate the Light
Twente Science Night banner

Twente Science Night: Celebrate the Light

Op vrijdag 2 oktober bruist de binnenstad van Enschede van de creativiteit en inspiratie tijdens de allereerste Science Night van de Universiteit Twente. Het thema? Celebrate the Light. De VN riep 2015 uit tot het Internationale Jaar van het Licht. En dat mag gevierd worden.

Tijdens de Twente Science Night toveren we de Oude Markt in het stadscentrum om tot locatie waar veel te doen, zien en beleven is op het gebied van wetenschap en licht. Maak op een unieke manier kennis met het door ons achteloos aanvaarde wonder waarmee we ons dagelijks moeiteloos oriënteren in onze wereld.

Wetenschap en muziek in Grote Kerk

In de Grote Kerk op de Oude Markt, toch al één van de meest sfeervolle plekken in Enschede, wisselen we wetenschap af met muziek. Een aantal prominente UT-hoogleraren geeft inspirerende lichtcolleges en een band zorgt voor de muziek. We sluiten af met een spetterend eindfeest.

Tijdens de Nacht van de Wetenschap zetten we met licht- en laserkunst de Oude Markt in vuur en vlam.

Expositie en pubquiz

Maar er is meer. Onze eigen studenten laten zien dat de binnenstad ook zeker het toneel is waarop zij uitblinken. In het Wilminktheater verrichten we de officiële opening van de expositie Twents Design. Niet lang daarna zorgen de studenten van ingenieursvereniging KIVI voor een spectaculaire, wetenschappelijke pubquiz bij café Central Park. Ook daarbij natuurlijk muziek. De studenten begeleiden de pubquiz met wetenschappelijke proefjes. De avond wordt gepresenteerd door Tom Kuijpers, de beroemdste quizmaster uit Enschede en omstreken.

Het complete programma van de Twente Science Night vind je hier.

Weekend van de Wetenschap

De Nacht van de Wetenschap van de Universiteit Twente vindt plaats in het landelijke Weekend van de Wetenschap, het eerste weekend van oktober. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties en kennisinstellingen die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen voor het publiek.