Hoe ziet in vogelvlucht jouw loopbaan eruit, na het behalen van de opleiding?

Na het behalen van mijn MSc diploma ben ik direct aan de start gegaan voor een spin-off van de UT, B&M Business Development (BMBD) genaamd, dat nog steeds in Enschede gevestigd is. Ik kende de twee oprichters al sinds ik voor de studiereis van studievereniging Stress 100 uur bij BMBD kon werken om geld te verdienen voor de studiereis. Destijds was dit een mooie manier om in contact te komen met de vele kennisintensieve bedrijven die in Twente gevestigd zijn.

Mijn bachelorscriptie heb ik geschreven op basis van onderzoek in opdracht van BMBD. Voor hen ben ik onder andere op bezoek geweest bij Venture Capital investeerders in Singapore, Zweden en Nederland. Dit heeft me interessante inzichten gegeven over de manier hoe investeerders naar high tech, high growth bedrijven kijken.

Na mijn afstudeeronderzoek voor de specialisatie Financial Engineering & Management bij pensioenuitvoerder PGGM heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik bij BMBD aan de slag gegaan. Ik zeg bewust ‘stoute schoenen’ omdat ik  het werken voor een klein bedrijf  heb verkozen boven de interessante perspectieven die de financiële sector mij kon bieden. Momenteel ben ik bezig om een software tool voor ondernemers en incubators in de markt te zetten; de Golden Egg Check. Deze tool is gebaseerd op het onderzoek dat ik destijds voor mijn bachelorsciptie heb gedaan. 

Waar ben je trots op, kijkend naar je carrière tot nu toe?

Ik ben trots op het feit dat ik aan mijn scriptie ook een business model heb weten te koppelen. Dat vind ik ook een mooi voorbeeld van afstuderen aan de ondernemende universiteit. Ik denk dat dit voor veel meer studenten gestimuleerd kan worden, om het onderzoek zo nieuw en relevant te maken dat er met de resultaten een eerste stap kan worden gezet naar een studentonderneming of spin-off. Dit is ook wat ik stimuleer bij de studenten die nu een afstudeeronderzoek bij ons doen.

Ben je geworden wat je dacht dat je zou worden?

Het is te vroeg om daar over te oordelen, met twee jaar werkervaring. Voorlopig ben ik nog niet geworden wat ik wilde worden maar ik ben voor mezelf op de goede weg.

Hoe heb je je studietijd aan de UT ervaren?

In mijn studententijd heb ik een jaar lang fulltime bestuur gedaan van de Student Union. Dit was een leerzame ervaring waar ik nog steeds profijt van heb. Het heeft me ook de kans gegeven om een netwerk op te bouwen met mensen die ik nog steeds veel zie, zakelijk en privé. Ik kan iedereen een bestuursjaar aanraden!

Hoe komt de kennis die je hebt opgedaan tijdens de studie terug in je werk?

Ik merk dat ik nu van veel dingen iets afweet. Er hoeft maar een financieel of ondernemerschapsmodel langs te komen en ik kan er over meepraten. Ook al ken ik het model alleen op hoofdlijnen, nog steeds heb ik op basis van mijn studie TBK voldoende kennis om het model te plaatsen en om er snel de beperkingen van te zien. Dit helpt mij om snel te schakelen in nieuwe situaties.

Behalve inhoudelijk heb ik ook een waardevol netwerk opgebouwd tijdens mijn studie van vrienden en zakelijke relaties.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies