Sanne vertelt over module 1  

In module één krijg je een inleiding op de psychologie. Zo leer je niet alleen van allerlei verschillende onderwerpen de basis, je oefent ook met het ontwerpen van een interventie. 

Tijdens de theorievakken krijg je de basis van psychologie bijgebracht. Je leert over identiteit, groepen, gedrag, ontwikkeling, de werking van de hersenen en nog veel meer. Deze leerstof vormt de basis voor de rest van het eerste jaar en deels voor het tweede jaar. Daarnaast krijg je college over het ontwerpen van een interventie. Hier gaat het project ook over.

Het project: ontwerpen van een interventie tegen overgewicht   

Het doel van het project is het ontwerpen van een interventie om overgewicht onder kinderen tegen te gaan. Tijdens het onderzoek wat je vooraf doet, kom je er achter dat dit een groeiend probleem is waar nog weinig aan gedaan wordt. Je begint dus eerst met onderzoeken wat nou daadwerkelijk het probleem is. Medewerkers van GGZ Twente komen hier over vertellen en daarnaast doe je zelf onderzoek aan de hand van literatuur. Verder ga je langs de basisscholen om ouders te interviewen hoe zij over dit probleem denken en waar ze tegen aan lopen om het tegen te gaan. Met behulp van deze informatie ga je naar een oplossing toe werken die je zo creatief mogelijk uitwerkt. Deze oplossing ga je uiteindelijk presenteren voor je studiegenootjes, docenten en mensen van de GGZ Twente. 

Het leuke van het project is dat je alle kennis uit de colleges leert toepassen in een groot geheel. Daarnaast is het natuurlijk heel gaaf dat je al in de eerste module mensen gaat interviewen en in samenwerking met een groot bedrijf als GGZ Twente een oplossing gaat bedenken voor een actueel probleem. Verder is het fijn dat je dit project in een groep doet, waardoor je kennis maakt met je studiegenootjes. Ik heb hier zelf mijn vriendinnen aan over gehouden!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies