Daag jezelf uit

Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?

Gaat studeren je goed af? Ben je op zoek naar extra uitdaging?

Als je tot de top 10% van je studie behoort en gemotiveerd bent om nog meer uit jezelf te halen, verdiep je dan eens in de Honoursprogramma’s van Universiteit Twente (UT). Dit zijn extracurriculaire onderwijsprogramma’s: je volgt ze naast je reguliere bacheloropleiding. Kenmerkend aan deze programma’s is het High Tech Human Touch profiel. Je leert hoe technologie, ingenieurschap en sociale wetenschappen te combineren om snel te kunnen reageren op maatschappelijke uitdagingen en vraagstukken.

 Afhankelijk van welke opleiding je volgt, zijn er drie opties:

  • Bachelor honoursprogramma

    Wil je naast je huidige studie, ook andere disciplines leren kennen? Dan is het verbredende Bachelor Honoursprogramma iets voor jou. Anderhalf jaar lang volg je een van de multidisciplinaire tracks waarin je intensief samenwerkt met studenten en wetenschappers uit andere studie- en onderzoeksrichtingen. Het Bachelor Honoursprogramma start ieder jaar in februari en is toegankelijk voor alle bachelorstudenten die tot de top 10% van hun opleiding behoren.

  • STAR programma

    Dit programma biedt een extra verdiepend programma aan studenten van Management, Society and Technology, International Business Administration, Industrial Design, Communication Science en Psychology. In een aantal modules word je uitgedaagd te werken aan een uitdagend en verdiepend project.

  • PLUS programma

    Studeer je Technische Natuurkunde en wil je kennis maken met specialistische thema’s van een onderzoeksgroep? In het PLUS Programma (Engelstalige website) word je, tijdens de modules 2 t/m 8 van je bacheloropleiding, uitgedaagd om een wetenschappelijk vakgebied verder te verkennen.

Ontdek alle Honoursprogramma's op onze Engelstalige website.
Bekijk nu!

Talloze mogelijkheden

Er zijn tientallen manieren om je te ontwikkelen naast je studie. Je kan je aansluiten bij een studententeam, studie-, studenten- of sportvereniging om symposia, toernooien of uitwisselingsreizen te organiseren. Zo wordt de Kick-In introductieweek voor nieuwe studenten geheel door huidige studenten gecoördineerd. Ook de organisatie van de Bedrijvendagen, de grootste carrièrebeurs van Nederland, ligt in handen van studenten. Bekende studenteninitiatieven zijn de multidisciplinaire studententeams zoals Solar Team Twente waarbij studenten duurzame voertuigen bouwen om te strijden tegen teams van andere universiteiten wereldwijd.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies