Doorstuderen & arbeidsmarkt

Bekijk de presentaties van onze bachelors

Met je bachelordiploma Gezondheidswetenschappen (GZW) kun je direct de arbeidsmarkt op gaan of je verder specialiseren met een masteropleiding aan de Universiteit Twente. De meeste afgestudeerden kiezen voor de laatste optie.

Doorstuderen

De meeste alumni stromen door naar de Engelstalige masteropleiding Health Sciences aan de Universiteit Twente. Met je bachelordiploma GZW heb je direct toegang tot deze master waar je je verder verdiept in de combinatie zorg en technologie. Je kiest één van onze drie bijzondere specialisaties uit deze master:

Masteropleiding Health Sciences

Bekijk alle opleidingen
 • Health Sciences

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig3 specialisaties
  De master Health Sciences is gericht op het inzetten van technologie en innovatie om verbeteringen in de gezondheidszorg te realiseren.

  3 specialisaties voor Health Sciences

  Innovation in public health

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie leer je hoe je de publieke gezondheidszorg op de meest effectieve manier kunt organiseren, aansturen en financieren ten behoeve van kwalitatief goede zorg.

  Optimization of healthcare processes

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie leer je om nieuwe methoden op het gebied van ‘early health technology assessment’ toe te passen om processen in en tussen zorgorganisaties te optimaliseren.

  Personalised monitoring and coaching

  MSc1 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze specialisatie richt je je op de vraag hoe de gezondheidszorg gepersonaliseerd kan worden door onopvallende, gebruiksvriendelijke technologieën.

De Universiteit Twente biedt ook andere masteropleidingen die goed aansluiten, bijvoorbeeld de specialisatie Healthcare Technology & Management binnen de master Industrial Engineering & Management, Business Administration of Communication Studies. Soms kan een pre-master op maat nodig zijn. 

Carrièremogelijkheden

Wil je als alumnus van GZW meteen aan het werk, dan zijn er voldoende baankansen bij ziekenhuizen, verzekeraars, thuiszorginstellingen, adviesbureaus en medische bedrijven. Of bij overheden zoals een gemeente, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), of een Gemeentelijke (Gemeenschappelijke, Gewestelijke) Gezondheidsdienst Dienst (GGD).

Ga aan de slag als
 • Manager binnen een zorginstelling
 • Projectleider om nieuwe zorgconcepten te implementeren.
 • Onafhankelijk adviseur of beleidsmaker.
 • Onderzoeker om bij te dragen aan de ontwikkeling en invoering van nieuwe technologie in de zorg.
Ronnie Koelen
Opleidingsfunctionaris bij Carintreggeland

"Een gezondheidswetenschapper kan als beleidsadviseur binnen onze organisatie een toegevoegde waarde hebben door een analytische verkenning van de uitdaging, rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen, de praktijk, en risico’s."

Mirella Rip
Interim Locatieverantwoordelijke Ariensttaete bij Liberein

"Gezondheidswetenschappers bieden zeker toegevoegde waarde in de snel veranderende zorgwereld. Het verbeteren, vernieuwen en innoveren moet hoog op de agenda staan. Zij dragen daaraan bij door problemen scherp te analyseren en naar oplossingen te zoeken."

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies