Afgestudeerd! En nu?

Met je bachelordiploma Gezondheidswetenschappen (GZW) kun je direct de arbeidsmarkt op gaan of je verder specialiseren met een masteropleiding aan de Universiteit Twente. De meeste afgestudeerden kiezen voor de laatste optie.

Doorstuderen

De meeste alumni stromen door naar de Engelstalige masteropleiding Health Sciences aan de Universiteit Twente. Met je bachelordiploma GZW heb je direct toegang tot deze master waar je je verder verdiept in de combinatie zorg en technologie. Je kiest één van onze drie bijzondere specialisaties uit deze master:

Masteropleiding Health Sciences

Bekijk alle opleidingen
  • Health Sciences

    Wil je de kwaliteit van de gezondheidszorg en de volksgezondheid verbeteren? Deze master richt zich op beleid en organisatie in de zorg, met aandacht voor de rol van technologie.
    3 SpecialisatiesMSc1 jaarVoltijdEngelstalig

    Digital Health

    Wil je ontdekken welke rol eHealth-technologieën kunnen spelen in de toekomstige gezondheidszorg? In deze specialisatie leer je over de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van zulke oplossingen.
    MSc1 jaarVoltijdEngelstalig

    Healthcare Management

    Kwaliteitsverbetering en procesoptimalisatie zijn essentieel in de zorg. Deze specialisatie leert je zorgprocessen binnen en tussen zorgorganisaties te verbeteren.
    MSc1 jaarVoltijdEngelstalig

    Innovation in Healthcare

    In deze specialisatie verdiep je je in beleid over volksgezondheid en leer je de kwaliteit van publieke zorginstellingen te verbeteren op een maatschappelijk level.
    MSc1 jaarVoltijdEngelstalig

De Universiteit Twente biedt ook andere masteropleidingen die goed aansluiten, bijvoorbeeld de specialisatie Healthcare Technology & Management binnen de master Industrial Engineering & Management, Business Administration of Communication Studies. Soms kan een pre-master op maat nodig zijn. 

Carrièremogelijkheden

Statistieken doorstroming naar de arbeidsmarktWil je als alumnus van GZW meteen aan het werk, dan zijn er voldoende baankansen bij ziekenhuizen, verzekeraars, thuiszorginstellingen, adviesbureaus en medische bedrijven. Of bij overheden zoals een gemeente, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), of een Gemeentelijke (Gemeenschappelijke, Gewestelijke) Gezondheidsdienst (GGD).

Ga aan de slag als
  • Manager binnen een zorginstelling.
  • Projectleider om nieuwe zorgconcepten te implementeren en evalueren.
  • Onafhankelijk adviseur of beleidsmaker.
  • Onderzoeker om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe zorgtechnologie.
Ronnie Koelen
Opleidingsfunctionaris bij Carintreggeland

"Een gezondheidswetenschapper kan als beleidsadviseur binnen onze organisatie een toegevoegde waarde hebben door een analytische verkenning van de uitdaging, rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen, de praktijk, en risico’s."

Mirella Rip
Interim Locatieverantwoordelijke Ariensttaete bij Liberein

"Gezondheidswetenschappers bieden zeker toegevoegde waarde in de snel veranderende zorgwereld. Het verbeteren, vernieuwen en innoveren moet hoog op de agenda staan. Zij dragen daaraan bij door problemen scherp te analyseren en naar oplossingen te zoeken."

Carrièregids Gezondheidswetenschappen

Bekijk hier de carrièregids Gezondheidswetenschappen met een overzicht van verschillende carrièrepaden met inspirerende verhalen van alumni Gezondheidswetenschappen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies