Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?
“De studie is zeker niet eenvoudig maar als je het vakgebied leuk vindt en voldoende gemotiveerd bent, komt het zeker goed!”
Koen Raben, student Electrical Engineering

De studiekeuze is misschien wel de belangrijkste keuze waar scholieren voor komen te staan. Mijn keuze is gevallen op de studie Electrical Engineering, ook al had ik weinig tot geen ervaring in dit vakgebied. Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik al wel een sterke voorkeur voor betavakken. Ook vond ik het leuk om dingen te automatiseren, bijvoorbeeld in games. Maar echt aan apparaten sleutelen had ik toen nog nooit gedaan. Toen het einde van mijn middelbare schooltijd naderde, heb ik me verdiept in meerdere studies om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Nadat ik bij de open dag van de Universiteit Twente was geweest, werd ik steeds enthousiaster over de studie Electrical Engineering. De persoonlijke aanpak en relaxte sfeer van de UT spraken mij namelijk erg aan. Na de open dag heb ik me nog aangemeld voor een meeloopdag. Bij de meeloopdag werd het voor mij duidelijk, Electrical Engineering is de studie die ik wil gaan doen. 

In het eerste jaar begonnen we meteen met het echte werk; een groot project en daardoor volle dagen. Een groot voordeel van de studie Electrical Engineering is dat je al vanaf het begin veel theorie in de praktijk brengt. Zo kun je meteen wat leuks neerzetten en dat geeft veel motivatie om door te gaan. De studie is zeker niet eenvoudig maar als je het vakgebied leuk vindt en voldoende gemotiveerd bent, komt het zeker goed!

Naast studeren zijn er bij de Universiteit Twente tal van andere mogelijkheden om jezelf als student te verrijken. Zo heb ik me in mijn tweede jaar aangesloten bij het Green Team Twente. Dit is een studententeam dat elk jaar een zo efficiënt mogelijke waterstofauto bouwt en daarmee meedoet aan verschillende wedstrijden in Europa. Bij het Green Team heb ik ontzettend veel geleerd en veel relevante ervaring opgedaan.

Ik vind het erg van belang dat je je als student blijft ontwikkelen op veel verschillende gebieden en bij de UT zijn daar genoeg kansen voor. Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten bij een studievereniging en/of een cultuurvereniging. En bijna al deze verenigingen worden geleid door studenten. Verder blijft het heel belangrijk om een studie te kiezen die je écht leuk vindt. Zo kun je van jouw studententijd een toptijd maken waar je later met een trots gevoel op terug kunt kijken!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies