Voor iedere organisatie is communicatie belangrijk. Afgestudeerden vind je daarom in allerlei banen en sectoren, van media, commerciële bedrijven en adviesbureaus tot overheid of organisaties in gezondheidszorg, onderwijs of onderzoek. Bekijk de ervaringsverhalen van afgestudeerde Communicatiewetenschappers Bouke, Floor en Johannes en Bas.

Bas is junior communicatieadviseur bij Involve

De opleiding Communicatiewetenschap aan de UT is voor mij heel anders dan de andere opleidingen; praktijkgericht en redelijk kleinschalig. Met de uitstraling van de campus erbij, werd het plaatje compleet. Daar moest ik gaan studeren! Inmiddels heb ik mijn master afgerond en werk ik als junior communicatieadviseur bij Involve én ben ik door de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals (Logeion) uitgeroepen tot ‘Communicatietalent van het jaar 2012’.

Involve is het enige bureau in Nederland dat volledig gespecialiseerd is in interne communicatie. Als adviseur bij een bureau kun je door tal van organisaties, voor tal van klussen ingehuurd worden. Zo zit je maandag wellicht in het westen van het land voor een onderzoek naar interne communicatie binnen een organisatie. En zit je op dinsdag in het noordoosten voor het organiseren van een grote interne bijeenkomst van een andere organisatie.

Ik heb de afgelopen tijd gewerkt aan het schrijven en uitgeven van ‘100% consistent, de impact van impliciete communicatie’. Dit boek heb ik samen met mijn baas, Ilse van Ravenstein, en universitair docent Mark van Vuuren geschreven en is een praktische handleiding waar bestuurders, (verander)managers en communicatieprofessionals dagelijks mee aan de slag kunnen, om te zorgen dat hun organisatie bewijst wat ze beweert. Een resultaat waar ik trots op ben, en er mede voor heeft gezorgd dat ik door Logeion uitgeroepen ben tot ‘Communicatietalent van het jaar 2012’. Uiteindelijk hoop ik door te groeien naar een adviseur op meer strategisch niveau, maar met pragmatisme en betrokkenheid.

Chat offline (info)