CHEMICAL Science & ENGINEERING IN EEN NOTENDOP

Chemical Science & Engineering is opgebouwd volgens de bachelor-masterstructuur. De bacheloropleiding duurt drie jaar en je behaalt hiermee een bachelordiploma. Met het bachelordipoma Chemical Science & Engineering op zak, kun je alle kanten op. De meeste afgestudeerden volgen onze tweejarige, Engelstalige masteropleiding Chemical Engineering. Ook andere masteropleidingen behoren tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan Nanotechnology of Sustainable Energy Technology.

Na de master ben je een aantrekkelijke nieuwe werknemer voor tal van bedrijven, ontwerp- en ingenieursbureaus, onderzoeks- of onderwijsinstellingen. Je kunt je ook verder studeren en een PhD of PDEng programma doen.

PROGRAMMA OVERZICHT

Elk studiejaar bestaat uit veertig studieweken, verdeeld over vier modules. Binnen een module staat één thema centraal. In elke module krijg je een aantal theorievakken en een practicum die met dat thema te maken hebben. Wat je tijdens het practicum en de theorievakken leert, pas je vervolgens toe in een project waaraan je met je medestudenten werkt. Dit is het Twents Onderwijsmodel, oftewel TOM, in een notendop.

CURRICULUM

In het eerste studiejaar leer je vanuit verschillende invalshoeken naar de chemische technologie te kijken en maak je kennis met de verschillende basisbegrippen en theorieën binnen de chemie, procestechnologie en materiaalkunde. Het tweede jaar staat in het teken van verdere verdieping en verbreding van de opgedane kennis en vaardigheden. En in het derde jaar kies je je eigen richting en ga je bovendien aan de slag met je bacheloropdracht.

Een week Scheikundige Technologie bestaat uit veel contacturen. Naast hoorcolleges is er ook ruimte voor werkcolleges, practica en het uitwerken van projecten.Esther Slouwerhof

ENGELSTALIG ONDERWIJS

Chemical Science & Engineering is een Engelstalige bacheloropleiding. Dat wil zeggen dat al het onderwijs in het Engels gegeven wordt. Nederlandse eerstejaars-studenten mogen er nog wel voor kiezen om bij tentamens in het Nederlands te antwoorden. De masteropleiding Chemical Engineering is ook volledig in het Engels. Lees hier meer over de mogelijke masteropleidingen na de bachelor.

HONOURS PROGRAMMA’S

Ben je op zoek naar extra uitdaging en kun je het aan om naast jouw reguliere studieprogramma extra vakken te volgen? Wil je je naast je bachelor verdiepen in een bepaald vakgebied of je juist verbreden? De opleiding Chemical Science & Engineering en de Universiteit Twente bieden verschillende mogelijkheden aan om iets extra’s te doen naast je studie.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om mee te werken aan een van de grote multidisciplinaire projecten van de Universiteit Twente, zoals Green Team Twente, Solar Team Twente, Solar Boat Twente or RoboTeam Twente.

Chat offline (info)