In het eerste jaar van de bachelor Biomedische Technologie leer je hoe je een implantaat maakt en een microscoop bouwt. Met een 3D printer maak je kunstmatig weefsel en je ontdekt hoe je zorgt voor betrouwbare meetresultaten.

Overzicht modules eerste jaar

Module 1: De maakbare mens – construeren met moleculen

Je onderzoekt aan welke eisen kunstmatig (bio)materiaal moet voldoen om goed in het lichaam te functioneren. Samen met je projectgroep presenteer je je bevindingen. Vervolgens word je uitgedaagd om voor een bepaald ziektebeeld een oplossing te bedenken met behulp van de inzet van (bio)materialen. Met een 3D printer maak je een eigen ontwerp dat je vervolgens echt kunt printen in het DesignLab van de Universiteit Twente. 

Meer weten over deze module?

Module 2: microscopische detectie van tumoren

Je leert zelf een microscoop te bouwen waarmee je, met behulp van biomarkers, probeert de verschillen tussen normaal en tumorweefsel aan te tonen. In deze module staan vakken als geometrische optica, celbiologie en wiskunde centraal.

Meer weten over deze module?

Module 3: Meten met medische sensoren

Je ontdekt wat er allemaal te meten valt aan het menselijk lichaam om zo meer te weten te komen over de toestand van het lichaam en het functioneren van onderdelen. Zo hebben projectteams in eerdere jaren voor Roessingh revalidatiecentrum een apparaat ontwikkeld dat op afstand zuurstof kan meten. Je leert hoe je zorgt voor betrouwbare meetresultaten. Belangrijk in deze module zijn onder meer anatomie en fysiologie, biomedische sensoren en meetsystemen, fysische optica en wiskunde.

Meer weten over deze module?   

Module 4: Implantaten en adapterende botten

In deze module maak je zelf een implantaat om complexe botbreuken te herstellen. Met jouw team ontwerp én ontwikkel je een botplaat voor een 3D-geprint bot. Je onderzoekt de belasting van het bot en selecteert materiaal voor je implantaat. Na de ontwerpfase test je de sterkte van het implantaat op het 3D-geprinte bot. Belangrijke vakken zijn mechanica, harde materialen, beeldvorming, anatomie/fysiologie en wederom wiskunde.

Meer weten over deze module?   

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies