Laura Berkhof

Kom naar de Bachelor Open Dagen op 31 maart & 1 april

Ontmoet Laura, die haar tweede jaar van Advanced Technology afgerond heeft. 

Laura Berkhof, student Advanced Technology

Wat vind je van de studie Advanced Technology?

Laura volgt de studie Advanced Technology met veel enthousiasme. "Ik vind Advanced Technology zo leuk omdat je in elke module kennismaakt met een ander onderwerp op een ander technologisch gebied. Daardoor krijg je de gelegenheid om echt uit te zoeken wat je wel of niet leuk vindt"

In het begin was ze in zowel scheikundige technologie als technische natuurkunde geïnteresseerd. Laura licht toe: "Ik wist nog niet helemaal zeker welke richting ik het liefst op wilde gaan. Tijdens de eerste twee jaar van de opleiding heb ik uiteenlopende vakken mogen volgen en heb ik zelfs enkele elektrotechnische modules gevolgd. Ik weet nu dat ik de voorkeur geef aan chemie, dus ik wil in mijn derde studiejaar vakken op dit gebied gaan volgen, waarna ik uiteindelijk de master Chemical Engineering zou kunnen gaan doen."

Waarom koos je voor de Universiteit Twente?

Er zijn diverse redenen waarom Laura koos voor de Universieit Twente. "Naast het feit dat je Advanced Technology alleen aan de Universiteit Twente kunt volgen, vind ik de sfeer op de campus echt superfijn. Er zijn woonruimtes, er is een supermarkt, een dokter en zelfs een kapper! Als het lekker weer is, zie je veel mensen buiten die een wandelingetje maken of aan het relaxen zijn in de zon, wat voor een echte happy vibe zorgt.

"Verder biedt de UT ontzettend veel kansen en mogelijkheden. Als je iets wilt doen, dan kan dat, en de universiteit stimuleert het als studenten activiteiten op willen pakken naast hun studie. Zo heb ik een tussenjaar ingepland om deel uit te kunnen maken van het bestuur van de studievereniging van Advanced Technology (bestuursjaar)." 

Lees meer over enkele verschillende uitdagingen die je bijvoorbeeld zou kunnen aanpakken tijdens of naast je studie.

Wist je dat?

De campus van de Universiteit Twente 146 hectare groot is? Dit komt ongeveer overeen met 200 voetbalvelden. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om te studeren én te leven!  

Wat is de toegevoegde waarde van deze opleiding voor de maatschappij?

"Na het afronden van Advanced Technology heb je een brede opleidingsachtergrond, waardoor je kennis hebt van veel verschillende onderwerpen. Als je projecten moet overzien, kun je deze opgedane kennis combineren zodat je zeker weet dat elk deel van het project goed wordt uitgevoerd."

Wat zie jij jezelf doen in de toekomst?

"Ik zie mezelf als projectleider of manager. Tijdens mijn bachelor heb ik veel geleerd op verschillende technologische gebieden en tijdens mijn bestuursjaar heb ik ontdekt dat ik het organiseren en leiden van evenementen erg leuk vindt. Mijn ideale baan zou bestaan uit een combinatie van deze twee zaken."

Meer weten

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Laura en zou je meer willen weten? Lees één van de andere verhalen van een student of alumnus of doe mee aan één van onze voorlichtingsactiviteiten

Vragen over Advanced Technology of de Universiteit Twente?
Neem contact op
We organiseren diverse activiteiten die jou helpen met je studiekeuze.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies