Online Open Dagen in maart gemist?

Hier lees je de verhalen van studentes die een tijdje geleden ook voor hun studiekeuze stonden. Zij besloten een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering & Maths) te kiezen en vertellen over hun ervaringen. Wellicht kan dit jou helpen bij het maken van een goede studiekeuze.

renske pijnenburg - BSc Mechanical engineering

Toen Renske twee jaar van haar bacheloropleiding Mechanical Engineering had afgerond besloot ze om het studiejaar 2019-2020 in te ruilen om te werken bij het Green Team Twente. Dit team - bestaande uit studenten van Saxion Hogeschool en UT - houdt zich bezig met het bouwen van een waterstofauto om o.a. deel te kunnen nemen aan de Eco Shell Marathon. Als Chief Structural Engineer heeft Renske met haar team gewerkt aan het bouwen van de body en het interne frame van de auto. Het Green Team Twente jaar voor haar zit er bijna op. Hoewel ze dat erg jammer vindt, kijkt ze toch ook uit om het derde jaar van haar studie weer op te pakken. Leer Renske beter kennen door haar verhaal te lezen.

Emma van der Minne - BSc Advanced Technology, nu MSc Chemical engineering and Applied Physics

Emma houdt niet zo van keuzes maken, ze houdt er wel van om alles te kunnen snappen. Tijdens haar bacheloropleiding kreeg ze veel te maken met Scheikunde, Natuurkunde en Wiskunde en dat beviel prima. Daarna viel haar keuze voor een masteropleiding op Chemical Engineering, maar toch miste ze iets. Vandaar dat ze nu een dubbele masteropleiding doet: Chemical Engineering & Applied Physics. Lees haar verhaal om te lezen hoe zij in het (UT) leven staat. 

Nina Rusch- Technische Bedrijfskunde 

Duitse Nina stond voor de keuze: 'Kies ik een opleiding aan een Duitse universiteit? Of ga ik toch Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente in Nederland studeren?' Lees meer over de keuzes die Nina vervolgens heeft gemaakt en wat haar beweegredenen erbij waren.

Sandra Horsten- Technische Geneeskunde 

Als 3e jaars studente van de Masteropleiding Technical Medicine doet Sandra onderzoek naar slaap bij IC-patiënten in het Universitair Medisch Centrum Groningen.  Zij zou graag werken in een functie waarbij ze contact met patiënten, technologie en onderzoek zo veel mogelijk kan blijven combineren. Zie jij zo'n toekomst ook wel zitten, is geneeskunde ook jouw passie? Dan kan het verhaal over Sandra je zeker inspireren. 

Sevim Aktas - Advanced Technology

Sevim is als tweedejaars bachelorstudent in Advanced technology niet alleen geïnteresseerd wat de opleiding haar kan bieden, maar ook wat zij de universiteit te bieden heeft. Ze is zeer betrokken bij alles wat haar opleiding, de UT en de diverse projectenteams aangaat. Zo nam ze deel aan het Honours Programma, is ze met haar opleiding bij CERN op bezoek geweest, was ze lid van diverse studententeams en is ze nu druk in de weer met Living Smart Campus. Lees Sevim's verhaal.

Maaike Slot - Industrieel Ontwerpen

Door een start aan de University of Twente bij de bachelor Creative Technology deed Maaike veel kennis en ervaring op, om daarna verder te gaan met Industrial Design als haar master. De gezelligheid en het gevoel van thuishoren maakte dat de keuze voor de University of Twente niet moeilijk was. Daarnaast biedt haar opleiding haar de nodige uitdagingen en een goed carrièreperspectief. Ben jij ook zo'n creatief persoon en zoek jij nog een leuke opleiding? Laat het verhaal van Maaike je inspireren!

Dieuwertje Alblas - Applied Mathematics

Na het behalen van haar bachelordiploma Applied Mathematics had Dieuwertje nog niet genoeg van de wiskunde. Zij had wel zin in meer en dit kreeg zij door te kiezen voor de master Applied Mathematics. Ook is Dieuwertje druk in de weer voor haar studievereniging. Wil je meer weten over Dieuwertje's ervaringen in Twente en AM? Lees dan haar verhaal!

Hanna Reijneveld - Chemical Science & engineering

Hanna heeft de bacheloropleiding Chemical Science & Engineering inmiddels afgerond. In het tweede jaar kreeg zij te maken met een nanotechnologieproject: Quantumdots, hele kleine deeltjes die verschillen van kleur naarmate ze van grootte veranderen. Ze vond het zo gaaf om er zelf mee te experimenteren. Vandaar haar keuze om een dubbele master te volgen in Chemical Engineering en Nanotechnology. Benieuwd wat Hanna's keuze bepaalde? Lees haar verhaal. 

GERJANNE DEKKER- ADVANCED TECHNOLOGY 

Haar studietijd aan de Universiteit Twente begon bij de bacheloropleiding Advanced Technologie. Zij behaalde haar diploma in 2011 en besloot een vervolgopleiding te doen bij Mechanical Engineering. Voor deze masteropleiding hoopt zij in 2018 haar diploma in ontvangst te nemen. Waarom Gerjanne voor een STEM opleiding koos, lees je in haar verhaal. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies