Overzicht verhalen van studentes 

Hier vind je de verhalen van studentes die een tijdje geleden ook voor hun studiekeuze stonden. Zij besloten een STEM opleiding te kiezen en vertellen hier over hun keuzes en ervaringen. Wellicht kan dit jou helpen bij het maken van een goede studiekeuze.

Gerjanne Dekker- Advanced Technology 

Haar studietijd aan de Universiteit Twente begon bij de bacheloropleiding Advanced Technologie. Zij behaalde haar diploma in 2011 en besloot een vervolgopleiding te doen bij Mechanical Engineering. Voor deze masteropleiding hoopt zij in 2018 haar diploma in ontvangst te nemen. Waarom Gerjanne voor een STEM opleiding koos, lees je in haar verhaal. 

Nina Rusch- Technische Bedrijfskunde 

Duitse Nina stond voor de keuze: 'Kies ik een opleiding aan een Duitse universiteit? Of ga ik toch Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente in Nederland studeren?' Lees meer over de keuzes die Nina vervolgens heeft gemaakt en wat haar beweegredenen erbij waren.

Sandra Horsten- Technische Geneeskunde 

Als 3e jaars studente van de Masteropleiding Technical Medicine doet Sandra onderzoek naar slaap bij IC-patiënten in het Universitair Medisch Centrum Groningen.  Zij zou graag werken in een functie waarbij ze contact met patiënten, technologie en onderzoek zo veel mogelijk kan blijven combineren. Zie jij zo'n toekomst ook wel zitten, is geneeskunde ook jouw passie? Dan kan het verhaal over Sandra je zeker inspireren. 

Sevim Aktas - Advanced Technology

Sevim is als 2e jaars studente Bacheloropelding Advanced technology niet alleen geïnteresseerd wat de opleiding haar kan bieden, maar ook wat zij de universiteit te bieden heeft. Ze is zeer betrokken bij alles wat haar opleiding, de UT en de diverse projectenteams betreft. Zij heeft bijvoorbeeld deelgenomen aan het Honours Programma, is ze met haar opleiding bij CERN op bezoek geweest, was ze lid van diverse studententeams en is ze nu druk in de weer met Living Smart Campus. En dit alles wordt natuurlijk uitgelegd in Sevim's verhaal.

Maaike Slot - Industrieel Ontwerpen

Door een start aan de University of Twente bij de bachelor Creative Technology deed Maaike veel kennis en ervaring op, om daarna verder te gaan met Industrial Design als haar master. De gezelligheid en het gevoel van thuishoren maakte dat de keuze voor de University of Twente niet moeilijk was. Daarnaast biedt haar opleiding haar de nodige uitdagingen en een goed carrièreperspectief. Ben jij ook zo'n creatief persoon en zoek jij nog een leuke opleiding? Laat het verhaal van Maaike je inspireren!

Dieuwertje Alblas - Applied Mathematics

Na het behalen van haar bachelordiploma Applied Mathematics had Dieuwertje nog niet genoeg van de wiskunde. Zij had wel zin in meer en dit kreeg zij door te kiezen voor de Master Applied Mathematics. Naast zich bezig te houden met de verschillende aspecten van de wiskunde is Dieuwertje ook druk in de weer geweest voor haar studievereniging. Wil je meer weten over hoe Dieuwertje's ervaringen in Twente en AM zijn? Lees dan haar verhaal!

Hanna Reijneveld - Chemical Science & engineering

Hanna heeft haar bacheloropleiding Chemical Science & Engineering inmiddels afgerond. In het tweede jaar kreeg zij te maken met een nanotechnologieproject: Quantumdots, hele kleine deeltjes die verschillen van kleur naarmate ze van grootte veranderen. Ze vond het zo gaaf om er zelf mee te experimenteren en zag hier wel meer in. Vandaar haar keuze om een dubbele master te gaan doen in Chemical Engineering en Nanotechnology. Benieuwd wat Hanna's keuze bepaalde? Lees dan haar verhaal.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies