Girls in STEM

Studiekeuze gemaakt?

Steeds meer meisjes kiezen in 3 vwo een N&T of N&G profiel om later een opleiding in de wetenschap, techniek, technologie en wiskunde te kunnen volgen. Slimme keuze!

De wereld waarin we leven is steeds meer op de wetenschap en innovatieve technologieen gericht. Science, technologie, engineering en wiskunde (STEM) zijn de snelstgroeiende vakgebieden waar een enorme vraag naar technisch geschoolde mensen is. Twijfel je om een technische studie te kiezen? Herkenbaar, maar niet nodig. Aan de Universiteit Twente (UT) volgen veel meiden een bacheloropleiding in de bètawetenschappen. 

Sta je op het punt om een profiel te kiezen? Bekijk welke bacheloropleiding je aanspreekt en met welk profiel je toegelaten kunt worden.

Waarom bèta studeren?

Droom je van een beroep als wiskundige, expert in de chemie, industrieel designer of werktuigbouwkundige? Wil jij bijdragen aan een duurzamere en slimmere wereld en je vastbijten in maatschappelijke vraagstukken zoals het terugdringen CO2, bevorderen van zelfredzaamheid onder ouderen of  kilmaatverandering? Het ligt allemaal binnen jouw bereik! Een technische studie ligt meer voor de hand dan je zou denken. Techniek en technologie zie je terug in alledaagse producten, maar ook in high tech-oplossingen zoals revalidatierobots, slimme algoritmen en duurzame technologiën. 

De kans dat je een technische studie bij de UT vindt die aansluit bij jouw wensen is groot. Je hebt keuze uit meerdere technische studies in uiteenlopende studierichtingen:

Ervaringen studenten

Deze dames stonden voor dezelfde keuze als jij. Zij besloten een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering & Maths) te kiezen en vertellen over hun ervaringen. Wellicht inspireren deze verhalen jou bij het maken van de juiste profiel- en studiekeuze.

Profiel en studie kiezen

Een vervolgstudie kies je niet zomaar. Het begint al bij de keuze van een profiel in 3 vwo. Je gaat nadenken over je toekomst, welke richting je op wilt en welke vervolgstudies daarbij passen. Bekijk op deze pagina met welk profiel je welke bacheloropleiding kan volgen. 

Studentenvlogs

Bekijk ook eens de studentenvlogs om een idee te krijgen hoe een dag van een student eruitziet die de bacheloropleiding volgt die jou interesseert. Zoals de vlog van Doorle die de bachelor Gezondheidswetenschappen koos.

Waarom kiezen voor de Universiteit Twente?

Kies je voor de Universiteit Twente, dan kies je voor een technische onderzoeksuniversiteit die mens en technologie verbindt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Je volgt onderwijs volgens ons uitdagende onderwijsmodel, waarbij je de wetenschappelijke kennis die je opdoet, leert toe te passen op actuele vraagstukken uit de maatschappij. Futureproof onderwijs die je leert impact te maken!

Technisch zonder scheidslijn

Aan de UT ga jij niet alleen aan de slag met het bedenken en ontwikkelen van innovatieve technologiën, je leert ook over de grenzen van je eigen studie te kijken door samen te werken met studenten die gedrags- en sociale wetenschappen en bedrijfskunde studeren. Deze crossdisciplinaire benadering is wat de UT van andere universiteiten onderscheidt.

Persoonlijk en informeel

Het technisch georiënteerde karakter maakt de Universiteit Twente niet minder persoonlijk. De sfeer is juist informeel en persoonlijk, vinden studenten. Docenten en studenten kennen elkaar bij naam, je werkt vaak in kleine groepen en de gezellige campus voelt als een klein dorp! 

Hulp bij jouw studiekeuze

Wat ga je studeren en waar? De Universiteit Twente helpt je kiezen! Meld je aan voor bijvoorbeeld onze Open Dagen, een Tasterday of Meeloopdag.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies