Zie Bachelor

bezoek de universiteit twente

Studeren aan de Universiteit Twente? Kom eerst langs op De campus!

De Universiteit Twente organiseert verschillende events en bijeenkomsten om je te helpen bij je studiekeuze en je te laten ervaren hoe het is om student aan onze universiteit te zijn.

Bezoek de Open Dagen

In maart en november kun je onze Open Dagen bezoeken en met docenten en studenten praten over de opleidingen van jouw interesse. Heb je je oog al laten vallen op een specifieke opleiding? Schrijf je dan, bij je aanmelding, voor de presentatie van die studie! 

Tijdens de Open Dagen vertellen we je alles over:

  • het uitdagende Twentse onderwijsmodel 
  • wonen op de campus en financiële zaken
  • de afstudeerrichtingen en aansluitende masters
  • mogelijke beroepen en kansen op de arbeidsmarkt

Heb je moeite met het kiezen van een vervolgstudie? Maak ter plekke een studiekeuzetest!

Pre-registeren voor de Open Dagen kan via www.utwente.nl/opendagen. Zodra de inschrijving open is, krijg je van ons bericht.

Meeloopdag: voel je één dag student

Ben je op een Open Dag geweest en wil je nu zelf ervaren hoe het is om student aan de UT te zijn? Dan raden we je aan om een dag mee te lopen met een student. Je ervaart hoe het is om te studeren aan de University of Twente. Je volgt colleges en kunt vragen stellen aan studenten en studieadviseurs.  

Tip: bezoek éérst een Open Dag voordat je deelneemt aan een meeloopdag.

Aanmelden voor meeloopdag
Schrijf je hier in
Pre-University voor vwo'ers

Zit jij in 1 tot 6 vwo en wil je naast je gewone schoolwerk meer leren? Voor ijverige, nieuwsgierige leerlingen zoals jij heeft de Universiteit Twente een pre-university programma. Met uitdagende masterclasses, workshops, een online leeromgeving en heel veel meer. Via Pre-U ervaar je alvast hoe het is om student te zijn en ontdek je waar jouw talenten liggen. Ga naar de website van Pre-U.

Studiekeuze stappenplan

Op deze pagina vind je een handig stappenplan die helpt om jouw zoektocht te organiseren.

Ben jij geïnteresseerd in de unieke bacheloropleiding Technology, Liberal Arts & Sciences (ATLAS)? Meedoen met een In_Sight Day is de allerbeste manier om uit te vinden of deze bijzondere opleiding en onderwijsmethode bij je past. Je maakt kennis met de University College Twente en gaat in gesprek met huidige ATLAS-studenten en studiebegeleiders. Geschikt voor scholieren uit 5 en 6 vwo. Lees meer over de In_Sight Day

universiteit met maatschappelijke impact

Kies je voor de Universiteit Twente, dan ga je met vernieuwende technologieën werken aan maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Wij noemen dat High Tech Human Touch. Je profiteert van een uniek, persoonlijk en toekomstgericht onderwijsmodel, waarin je de theorie toepast in praktijkopdrachten en teamprojecten. Dankzij ons cross-disciplinaire, internationale profiel leer je samenwerken met experts uit andere vakgebieden en culturen.

Kies je voor Universiteit Twente, dan zet je in op grondige vakkennis én intensieve persoonlijke groei.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies