Service Portal

Windows updates installeren (vanuit huis)

INTRODUCTIE

Installatie Windows Updates vanuit huis (buiten het UT-netwerk).

Buiten het netwerk van de UT wordt Windows helaas niet automatisch voorzien van de laatste updates. Dit zorgt voor onbeveiligde systemen die het doelwit kunnen worden van cyberaanvallen. Het is van groot belang dat deze updates alsnog worden geïnstalleerd. Het is aan te raden dit minstens 1x in de week uit te voeren.

Om dit proces handmatig te starten, moet onderstaande handleiding worden gevolgd.

VOOR JE BEGINT

  • Bij het doorlopen van de handleiding zul je regelmatig handelingen moeten uitvoeren. Hierbij wordt een vaste schrijfwijze gehanteerd: referenties naar tekst en knoppen op schermen zijn cursief gedrukt, gegevens die je zelf moet invullen zijn vet gedrukt.
  • Zorg ervoor dat de notebook is aangesloten aan de netstroom wanneer je updates downloadt en installeert. Het is mogelijk om de updates te downloaden over een Wi-Fi verbinding, maar een vaste verbinding heeft de voorkeur.

INSTALLATIE WINDOWS UPDATES

 STAP 1

  • Klik op het zoek icoon (het vergrootglas) en typ Updates.
  • Selecteer Check for updates.

STAP 2

  • Klik op Check online for updates from Microsoft Update.

Aantekening: Wanneer er op de knop Check for updates wordt gedrukt, verschijnt er een foutmelding. Dit kan worden opgelost door verbinding te maken met VPN en het opnieuw te proberen.

  • Windows download en installeert nu de updates. Je krijgt een notificatie zodra de computer opnieuw gestart moet worden.

Aantekening: Windows kan mogelijk driver updates installeren. Tijdens deze installatie is het mogelijk dat je computer tijdelijk trager wordt of dat het scherm voor een paar seconden uitvalt.

My bookmarks

Manage

Please wait a moment...