Zie Huisstijl

Templates en Downloads

De huisstijl bevat verschillende aspecten die je terug kan laten komen in een verslag of presentatie. Wil je daar gebruik van maken? dan is dat zeker mogelijk. Download hier alles wat je nodig hebt van logo’s tot powerpoint presentaties en posters. Zit het onderwerp voor jouw middel er niet bij? Neem dan contact op met de afdeling Traffic.

Huisstijl

De huisstijl bestaat uit het logo, het universum aan elementen, het kleurenpalet, de vlakverdeling en het gebruik van beelden. Hier vind je de uitleg van de merkarchitectuur.

Handboek Huisstijl

De huisstijl bestaat uit het logo, het universum aan elementen, het kleurenpalet, de vlakverdeling en het gebruik van beelden. Hier vind je de uitleg van de merkarchitectuur.

Download het huisstijl handboek

Logo University of Twente

Hier kun je het logo van de Universiteit Twente downloaden in verschillende bestandsformaten, voor zowel drukwerk/print alsmede online versies.

Logo instituten

Hier kun je het logo van de Instituten downloaden in verschillende bestandsformaten, voor zowel drukwerk/print alsmede online versies.

 

Elementen Universum

De huisstijl van de UT bestaat uit een universum die weer uit verschillende elementen is opgebouwd. Het universum en elementen zijn niet vrij beschikbaar maar deze kun je aanvragen bij de afdeling Traffic van Marketing & Communicatie.

Kleurenpalet

Het kleurenpalet van de huisstijl kenmerkt zich door een breed spectrum aan kleuren waardoor veel variatie mogelijk is. Elk kleurvlak en element mogen één kleur uit het palet gebruiken. Uitzondering hierop zijn -corporate uitingen, hier mag alleen het kleurvlak zwart of wit zijn- en -onderzoeksinstituten, zij voeren een eigen kleur, logo en element. 

Download hier het kleurenpalet.

Templates

Wil je jouw presentatie of verslag voorzien van de huisstijl? We hebben een aantal templates voor je klaar gezet. Zit het template voor jouw middel er niet bij? Neem dan contact op met de afdeling Traffic

Certificaten

Wil je na een seminar, cursus, het afronden van een vak of masterclass de deelnemer voorzien van een certificaat van deelname? De afdeling Traffic heeft hiervoor een generiek template ontwikkeld waarmee je in een handomdraai een certificaat kunt ontwikkelen.

Welke stappen moet je ondernemen om de certificaten te ontwikkelen

  1. Download de template 
  2. Vul de voor gedefinieerde velden in met betreffende informatie en switch in certificaat of certificate voor de Nederlandse of Engelstalige variant
  3. Sla het ingevulde certificaat op
  4. Je kunt vervolgens deze certificaten inprinten op voorgedrukt papier. Deze kun je bestellen via Traffic
E-mail handtekening

Je kunt jouw verstuurde e-mails vanuit het UT-account ondertekenen met een standaard handtekening. We hebben een voorbeeld voor je gemaakt die je kunt gebruiken, met een aantal speciale afbeeldingen die je kunt toevoegen aan je handtekening. 

Bekijk de uitleg van Outlook hoe je een e-mailhandtekening kunt aanmaken.

Voorbeeld handtekening

Afbeelding: University of 40.000 alumni

E-mail handtekening Instituten

Je kunt jouw verstuurde e-mails vanuit het UT-account ondertekenen met een standaard handtekening. We hebben een voorbeeld voor je gemaakt die je kunt gebruiken. 

Bekijk de uitleg van Outlook hoe je een e-mailhandtekening kunt aanmaken.

Digital Society Institute

MESA Institute

TechMed Institute

Powerpoint Algemeen

De algemene Powerpoint presentatie is zowel in het wit als zwart beschikbaar, deze slides zijn vanuit 'new Slide' toe te voegen aan de presentatie.

Algemene Presentatie (Powerpoint)

 

Powerpoint Instituten

Voor de instuten zijn Powerpoint presentaties beschikbaar in zowel een zwarte als witte variant, deze zijn in te voegen door een nieuwe slide toetevoegen en de gewenste kleur te selecteren.

Powerpoint Digital Sociey Institute

Powerpoint MESA Institute

Powerpoint TechMed Institute

Latex template
Posters Corporate

De templates voor de posters zijn vormgegeven in een PowerPoint template in formaat A0 en A1 en A3. 

   

Corporate poster A0

Corporate poster A1

Corporate poster A3

Corporate Latex poster A0

Word template

Hieronder kun je een Word templates downloaden met diverse varianten voor omslagen en binnenwerk. De omslagen verschillen qua element(kleur), achtergrondkleur en de ruimte voor informatie.

Word template binnenwerk

Word template omslagen

Bureaublad achtergronden

Onderstaand kun je een zip bestand downloaden met diverse bureaublad achtergronden in 2 verschillende resolutie.

Download bureaublad achtergronden

     

Teams - Zoom achtergronden

Onderstaand kun je een zip bestand downloaden met diverse achtergronden te gebruiken voor Zoom en Teams vergaderingen. De achtergronden zijn in 2 verschillende resoluties beschikbaar, namelijk 1920x1080px (+4K 3840x2160px) en 1920x1200px (3840x2400px).

Download de achtergronden

Organogram

Download het organogram van de Universiteit Twente in verschillende bestandsformaten voor  drukwerk, internet en office programma's.

Briefpapier sjabloon

Om je briefpapier te voorzien van de stijl van de UT kun je werken met ons sjabloon. Hiervoor dien je een snelkoppeling te maken op je laptop of desktop om vanuit daar het sjabloon te kunnen openen. Hoe dat werkt wordt toegelicht in de instructies.

Let op: dit werkt alleen op windowsmachines!

Instructies

De snelkoppeling naar het sjabloon staat op \\ad.utwente.nl\UT\Huisstijl. Kopieer deze snelkoppeling naar een locatie op je PC/laptop naar keuze (bijvoorbeeld het bureaublad). Door dubbel te klikken op de snelkoppeling wordt het sjabloon geopend en wordt het invulscherm getoond. Let op! Deze link is alleen te openen via Internet Explorer.

Snelkoppeling naar briefsjabloon

EERSTE KEER OPENEN VAN SJABLOON

Afhankelijk van de beveiligingsinstelling (Macro beveiliging ‘High’ of ‘Medium’) wordt bij de eerste keer openen van het sjabloon een beveiligingswaarschuwing gemeld. Selecteer hier het vinkje ‘Macro’s die afkomstig zijn van deze bron, altijd vertrouwen’ en klik hierna op ‘Macro’s inschakelen’.

Let op!Wanneer de macro beveiligingsinstelling op ‘Very High’ is ingesteld, werkt het sjabloon niet. Neem in dat geval contact op met de 

Servicedesk ICT (LISA) helpdesk, 5577.


Beveiligingswaarschuwing toestaan macro’s

Bekijk hier de gehele instructies voor het gebruik van het briefsjabloon.

Briefpapier Word variant

Hier kun je het briefpapier downloaden die in Word aangepast kan worden, zowel de corporate alsmede de Instituuts varianten kun je hier vinden.

Briefpapier Corporate

Briefpapier Digital Society Institute

Briefpapier MESA Institute

Briefpapier TechMed Institute

Designtool - creëer je eigen ontwerp

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken kun je een aantal producten ook direct zelf vervaardigen met onze designtool, zoals visitekaarten, badges, uitnodigingen, deurbordjes en meer. 
 

Maak je eigen badges, visitekaart, flyers, posters, uitnodigingen etc.
Online designtool

FOUTMELDING BIJ INLOGGEN?

Loop je bij het inloggen tegen een foutmelding aan? Dit kan veroorzaakt worden doordat je op de achtergrond al ingelogd bent met je m-nr, wat voor de designtool niet werkt. Dit kun je het makkelijste verhelpen door een anoniem/private/incognito tab/scherm in je browser te openen. Deze optie zit bij de meeste browsers rechts boven onder de instellingen-knop. Met een anoniem scherm ben je uit alle UT-systemen uitgelogd en lukt het inloggen voor de designtool zeker. Als je een anoniem tabje geopend hebt, plak daar dan de volledige link naar de designtool in de adresbalk.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op via: opmaaktool@utwente.nl

Traffic

.