Zie Huisstijl

Templates en Downloads

Nieuw: Video bestanden in huisstijl beschikbaar

De huisstijl bevat verschillende aspecten die je terug kan laten komen in een verslag of presentatie. Wil je daar gebruik van maken? dan is dat zeker mogelijk. Download hier alles wat je nodig hebt van logo’s tot powerpoint presentaties en posters. Zit het onderwerp voor jouw middel er niet bij? Neem dan contact op met de afdeling Traffic.

Huisstijl

De huisstijl bestaat uit het logo, het universum aan elementen, het kleurenpalet, de vlakverdeling en het gebruik van beelden. Hier vind je de uitleg van de merkarchitectuur.

 • Handboek Huisstijl

  De huisstijl bestaat uit het logo, het universum aan elementen, het kleurenpalet, de vlakverdeling en het gebruik van beelden. Hier vind je de uitleg van de merkarchitectuur.

  Download het huisstijl handboek

 • Logo University of Twente

  Hier kun je het logo van de Universiteit Twente downloaden in verschillende bestandsformaten, voor zowel drukwerk/print alsmede online versies.

 • Logo instituten

  Hier kun je het logo van de Instituten downloaden in verschillende bestandsformaten, voor zowel drukwerk/print alsmede online versies.

   

 • Elementen Universum

  De huisstijl van de UT bestaat uit een universum die weer uit verschillende elementen is opgebouwd. Het universum en elementen zijn niet vrij beschikbaar maar deze kun je aanvragen bij de afdeling Traffic van Marketing & Communicatie.

 • Kleurenpalet

  Het kleurenpalet van de huisstijl kenmerkt zich door een breed spectrum aan kleuren waardoor veel variatie mogelijk is. Elk kleurvlak en element mogen één kleur uit het palet gebruiken. Uitzondering hierop zijn -corporate uitingen, hier mag alleen het kleurvlak zwart of wit zijn- en -onderzoeksinstituten, zij voeren een eigen kleur, logo en element. 

  Download hier het kleurenpalet.


 • Video: basiselementen

  Dit pakket is voor iedereen die video’s voor de UT maakt. De bestanden zijn geschikt voor bewerking in Première of in After Effects. Dit pakket is ook bedoeld voor externe, professionele videopartners en wordt ook gebruikt door ons eigen videoteam.

  Het pakket bestaat uit:

  • Introductie slide met titel
  • Animatie van het logo (op zichzelf staand-logo, met pay-off maar ook te maken met toevoeging van bijv. faculteit).
  • Bumper
  • Outroslide met ruimte voor boodschap
  • Lower Third (naam + titel laag in beeld)
  • Upper Third (naam + titel hoog in beeld)

  Van de introductie- en de outroslide bestaan meerdere varianten. Het staat vrij om als achtergrond de bekende huisstijlelementen te gebruiken of foto's te gebruiken. 

Templates

Wil je jouw presentatie of verslag voorzien van de huisstijl? We hebben een aantal templates voor je klaar gezet. Zit het template voor jouw middel er niet bij? Neem dan contact op met de afdeling Traffic

 • Certificaten

  Wil je na een seminar, cursus, het afronden van een vak of masterclass de deelnemer voorzien van een certificaat van deelname? De afdeling Traffic heeft hiervoor een generiek template ontwikkeld waarmee je in een handomdraai een certificaat kunt ontwikkelen.

  Welke stappen moet je ondernemen om de certificaten te ontwikkelen

  1. Download de template 
  2. Vul de voor gedefinieerde velden in met betreffende informatie en switch in certificaat of certificate voor de Nederlandse of Engelstalige variant
  3. Sla het ingevulde certificaat op
  4. Je kunt vervolgens deze certificaten inprinten op voorgedrukt papier. Deze kun je bestellen via Traffic
 • E-mail handtekening

  Je kunt jouw verstuurde e-mails vanuit het UT-account ondertekenen met een standaard handtekening. We hebben een voorbeeld voor je gemaakt die je kunt gebruiken, met een aantal speciale afbeeldingen die je kunt toevoegen aan je handtekening. 

  Bekijk de uitleg van Outlook hoe je een e-mailhandtekening kunt aanmaken.

  Voorbeeld handtekening

 • E-mail handtekening Instituten

  Je kunt jouw verstuurde e-mails vanuit het UT-account ondertekenen met een standaard handtekening. We hebben een voorbeeld voor je gemaakt die je kunt gebruiken. 

  Bekijk de uitleg van Outlook hoe je een e-mailhandtekening kunt aanmaken.

  Digital Society Institute

  MESA Institute

  TechMed Institute

 • Powerpoint Algemeen

  De algemene Powerpoint presentatie is zowel in het wit als zwart beschikbaar, deze slides zijn vanuit 'new Slide' toe te voegen aan de presentatie.

  Algemene Presentatie (Powerpoint)

   

 • Powerpoint Instituten

  Voor de instuten zijn Powerpoint presentaties beschikbaar in zowel een zwarte als witte variant, deze zijn in te voegen door een nieuwe slide toetevoegen en de gewenste kleur te selecteren.

  Powerpoint Digital Sociey Institute

  Powerpoint MESA Institute

  Powerpoint TechMed Institute

 • Latex template
 • Posters Corporate

  De templates voor de posters zijn vormgegeven in een PowerPoint template in formaat A0 en A1 en A3. 

     

  Corporate poster A0

  Corporate poster A1

  Corporate poster A3

  Corporate Latex poster A0

 • Word template

  Hieronder kun je een Word templates downloaden met diverse varianten voor omslagen en binnenwerk. De omslagen verschillen qua element(kleur), achtergrondkleur en de ruimte voor informatie.

  Word template binnenwerk

  Word template omslagen

 • Bureaublad achtergronden

  Onderstaand kun je een zip bestand downloaden met diverse bureaublad achtergronden in 2 verschillende resolutie.

  Download bureaublad achtergronden

       

 • Teams - Zoom achtergronden

  Onderstaand kun je een zip bestand downloaden met diverse achtergronden te gebruiken voor Zoom en Teams vergaderingen. De achtergronden zijn in 2 verschillende resoluties beschikbaar, namelijk 1920x1080px (+4K 3840x2160px) en 1920x1200px (3840x2400px).

  Download de achtergronden

 • Organogram

  Download het organogram van de Universiteit Twente in verschillende bestandsformaten voor  drukwerk, internet en office programma's.

 • Briefpapier sjabloon

  Om je briefpapier te voorzien van de stijl van de UT kun je werken met ons sjabloon. Hiervoor dien je een snelkoppeling te maken op je laptop of desktop om vanuit daar het sjabloon te kunnen openen. Hoe dat werkt wordt toegelicht in de instructies.

  Let op: dit werkt alleen op windowsmachines!

  Instructies

  De snelkoppeling naar het sjabloon staat op \\ad.utwente.nl\UT\Huisstijl. Kopieer deze snelkoppeling naar een locatie op je PC/laptop naar keuze (bijvoorbeeld het bureaublad). Door dubbel te klikken op de snelkoppeling wordt het sjabloon geopend en wordt het invulscherm getoond. Let op! Deze link is alleen te openen via Internet Explorer.

  Snelkoppeling naar briefsjabloon

  EERSTE KEER OPENEN VAN SJABLOON

  Afhankelijk van de beveiligingsinstelling (Macro beveiliging ‘High’ of ‘Medium’) wordt bij de eerste keer openen van het sjabloon een beveiligingswaarschuwing gemeld. Selecteer hier het vinkje ‘Macro’s die afkomstig zijn van deze bron, altijd vertrouwen’ en klik hierna op ‘Macro’s inschakelen’.

  Let op!Wanneer de macro beveiligingsinstelling op ‘Very High’ is ingesteld, werkt het sjabloon niet. Neem in dat geval contact op met de 

  Servicedesk ICT (LISA) helpdesk, 5577.


  Beveiligingswaarschuwing toestaan macro’s

  Bekijk hier de gehele instructies voor het gebruik van het briefsjabloon.

 • Briefpapier Word variant

  Hier kun je het briefpapier downloaden die in Word aangepast kan worden, zowel de corporate alsmede de Instituuts varianten kun je hier vinden.

  Briefpapier Corporate

  Briefpapier Digital Society Institute

  Briefpapier MESA Institute

  Briefpapier TechMed Institute

 • Designtool - creëer je eigen ontwerp

  Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken kun je een aantal producten ook direct zelf vervaardigen met onze designtool, zoals visitekaarten, badges, uitnodigingen, deurbordjes en meer. 
   

  Maak je eigen badges, visitekaart, flyers, posters, uitnodigingen etc.
  Online designtool

  FOUTMELDING BIJ INLOGGEN?

  Loop je bij het inloggen tegen een foutmelding aan? Dit kan veroorzaakt worden doordat je op de achtergrond al ingelogd bent met je m-nr, wat voor de designtool niet werkt. Dit kun je het makkelijste verhelpen door een anoniem/private/incognito tab/scherm in je browser te openen. Deze optie zit bij de meeste browsers rechts boven onder de instellingen-knop. Met een anoniem scherm ben je uit alle UT-systemen uitgelogd en lukt het inloggen voor de designtool zeker. Als je een anoniem tabje geopend hebt, plak daar dan de volledige link naar de designtool in de adresbalk.

  Mocht je vragen hebben, neem dan contact op via: opmaaktool@utwente.nl

Traffic

.