Carrière

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Welke specialisatie je ook kiest, als technisch geneeskundige kun je rekenen op uitstekende baankansen. Al onze afgestudeerden hebben binnen enkele maanden een betaalde baan op niveau, vaak in een topklinisch of academisch ziekenhuis, of daarbuiten. Je zou bijvoorbeeld aan de slag kunnen bij een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van medische technologie, of je start een eigen bedrijf op zoals enkele alumni ook al deden. Je kunt ook je studie vervolgen met een PhD, zowel binnen een universiteit als academisch ziekenhuis.

Jouw diploma

Na succesvolle afronding van deze master heb je een masterdiploma Technische Geneeskunde op zak en kun je jezelf Master of Science (MSc) noemen. Daarnaast kun je je registreren als Klinisch Technoloog in het BIG-register en ben je bevoegd om een aantal medische handelingen zelfstandig uit te voeren. Op je diploma staat eveneens je specialisatie vermeld, waarin jouw specifieke kennis op het gebied van medische beeldvorming en interventies wordt uitgelicht.

Banen binnen de Technische Geneeskunde

Na je afstuderen kun je aan de slag in uiteenlopende gebieden binnen de geneeskunde. Afgestudeerden van de specialisatie Medical Imaging & Interventions zie je veelvuldig terug op de beeldvormende en chirurgische afdelingen in ziekenhuizen, zoals radiologie, nucleaire geneeskunde, vaatchirurgie, KNO-chirurgie, neurochirurgie, alsook nieuwere, vakoverstijgende afdelingen zoals 3D-labs. Al kun je natuurlijk ook aan de slag op andere afdelingen die niet direct gerelateerd zijn aan medische beeldvorming of interventies. Welke richting je ook kiest, als technisch geneeskundige werk je in multidisciplinaire teams waarin je een bijdrage levert aan de diagnostiek of behandeling van complexe, patiënt-specifieke casussen. Je werkt aan wetenschappelijk onderzoek en speelt een belangrijke rol in het adviseren en voorlichten van collega’s over toepassingen van technologie.

UT alumni van deze specialisatie werken o.a. als:
  • Technisch Geneeskundige bij Radboud UMC
  • Klinisch Technoloog bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT)
  • Clinical Data Scientist bij UMC Utrecht

Hoewel deze master je opleidt tot technisch geneeskundige in een topklinisch of academisch ziekenhuis, zijn er ook andere banen die je kunt vervullen na afstuderen. Zo kun je ook aan de slag in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als clinical specialist, innovatiemanager of product specialist bij een medtech bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe medische technologieën, zoals Demcon, Siemens of Philips. Of je zou kunnen werken als zorgconsultant, bijvoorbeeld bij Kinase. Jouw kennis en ervaring binnen de klinische praktijk zijn een waardevolle toevoeging bij de ontwikkeling van en advisering over technologische innovaties in de geneeskunde.

Start a business

Bij de Universiteit Twente moedigen we ondernemerschap aan. Een groot aantal hightech spin-off bedrijven en startups vindt hun oorsprong op onze campus. De UT is zelfs al vier keer op rij uitgeroepen tot meest ondernemende universiteit van Nederland! Ook jij kunt je onderzoek of bevindingen gebruiken om je eigen innovatieve bedrijf te starten. Als aanjager van betekenisvol ondernemerschap biedt de UT hulp en expertise vanuit Novel-T en de startup-hub op de campus.

Andere studenten van Technische Geneeskunde gingen je al voor. Zo is Sirius Medical, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van een innovatieve techniek om borstkankertumoren nauwkeurig te lokaliseren, opgericht door een alumnus van deze master, evenals Nicolab, dat zich richt op de ontwikkeling van AI-gebaseerde software dat de diagnose en behandeling van beroertes versnelt. Ben jij de volgende die een innovatieve startup begint?

Promoveren met een PhD

Je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren na je master en een PhD te behalen. Dan volg je een traject van vier jaar waarin je een promotieonderzoek uitvoert. Dat kun je doen binnen één van de onderzoeksgroepen aan de Universiteit Twente of een andere universiteit, maar ook bij een academisch ziekenhuis, zoals veel alumni van deze master ook hebben gedaan. Heb je je promotietraject succesvol doorlopen, dan krijg je de doctorstitel (Dr).  

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies