Overzicht specialisaties

Kom je naar de Master Open Dag op 30 maart?

Welke van de twee specialisaties past het best bij jou?

Bij de start van de master Technische Geneeskunde kies je een specialisatie waarin je je eigen expertise ontwikkelt. Jouw keuze bepaalt voor een deel welke vakken je volgt en het type afdeling(en) waar je je TG-schappen loopt.

De master Technische Geneeskunde heeft twee specialisaties:

Medical Imaging & Interventions

Medische beeldvorming speelt een belangrijke rol binnen de moderne geneeskunde en is volop in ontwikkeling. Hoe zet je kunstmatige intelligentie in bij de opsporing van kanker via röntgenbeelden? Kan Augmented Reality helpen bij het in kaart brengen van de zenuwbanen tijdens een chirurgische ingreep? En kun je met behulp van 3D-technologie inzicht krijgen in hoe een aorta beweegt, zodat je gemakkelijker en preciezer een stent kunt plaatsen? Als jij op hightech ontwikkelingen zoals deze wilt inspelen en je wilt richten op de inzet en optimalisatie van beeldvormende diagnostiek en beeldgeleide (chirurgische) interventies, dan is de specialisatie Medical Imaging & Interventions de juiste keuze voor jou.

Medical Sensing & Stimulation

Hoe kun je als technisch geneeskundige het maximale halen uit sensortechnologie en andere medische meetapparatuur, zoals beademingsapparatuur, hartbewaking, en EEG, zowel binnen als buiten het ziekenhuis? Kun je bijvoorbeeld patiënten op de Intensive Care sneller laten ontwennen van kunstmatige beademing? En hoe zet je thuismonitoring effectief en betrouwbaar in bij mensen met chronische aandoeningen om zo het aantal controlebezoeken in het ziekenhuis te verlagen? In de specialisatie Medical Sensing & Stimulation leer je medische signalen te meten en interpreteren om tot een betrouwbare diagnose te komen en hoe je stimuli kunt inzetten bij behandeling of verlichting van bijvoorbeeld bewegingsstoornissen en epilepsie.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies