Toelating

Vooropleiding en pre-master

Je komt in aanmerking voor de master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen als je een bachelor- (of master)diploma hebt in één van onze specialisatievakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde of informatica. Als je een andere (bèta/technische) bacheloropleiding hebt gedaan of een hbo-opleiding, doe je eerst een pre-master. Deze stemmen wij inhoudelijk af op wat jij nodig hebt om goed toegerust aan de master te kunnen beginnen. De meeste pre-masterstudenten moeten vooral hun vakinhoudelijke kennis vergroten. Als je van het hbo komt, moet je daarnaast ook je academische vaardigheden op peil brengen tijdens de pre-master. De pre-master duurt een half jaar. Als je een hbo-opleiding doet, kun je in veel gevallen de pre-master als minor doen; dan hoef je geen half jaar extra te studeren en ook niet een half jaar langer college-geld te betalen.

Portfolio

Om toegelaten te worden tot de masteropleiding, dien je een portfolio in te vullen van de betreffende track en specialisatie. Dit portfolio kun je mailen naar lerarenopleiding@utwente.nl. Aan de hand hiervan zal de toelatingscommissie bepalen of je de opleiding mag volgen en hoe je studieprogramma eruit zal komen te zien. Je kunt het portfolio het hele jaar door aanleveren. Let wel op de inschrijvingsdeadlines van de Universiteit Twente.

Inschrijven

Je kunt je na toelating door de toelatingscommissie inschrijven voor de opleiding. Er zijn meerdere manieren om je aan te melden, het type vooropleiding bepaalt welke route je moet volgen:

UT-student: regel de inschrijving hier. Let op, je gaat naar een Engelstalige site.

WO-student: regel de inschrijving middels deze link. Let op, ook dit is een Engelstalige site.

Als HBO-student: kun je de inschrijving voor de pre-master hier regelen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies