Doorstuderen & arbeidsmarkt

Studiekeuze gemaakt?

Afgestudeerd! En nu?

Doorstuderen en arbeidsmarkt

Na het behalen van je bachelordiploma Technical Computer Science, kun je je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen. Verreweg de meeste studenten kiezen daarvoor. Je masteropleiding kun je volgen aan de Universiteit Twente, aan een andere Nederlandse universiteit of aan een universiteit in het buitenland. Een enkeling gaat meteen de arbeidsmarkt op of start een eigen bedrijf.

Doorstuderen: Computer Science

De meeste alumni van Technical Computer Science stromen door naar de tweejarige, Engelstalige masteropleiding Computer Science. De master sluit direct aan op de bachelor Technical Computer Science en je kunt kiezen uit een van deze specialisaties: Software Technology, Data Science & Technology, Internet Science & Technology en Cyber Security.

Andere masteropleidingen

Met je bachelordiploma Technical Computer Science heb je ook direct toegang tot andere masteropleidingen, bijvoorbeeld Embedded Systems of Interaction Technology. Bij de meeste andere engineering & technology-masters ben je met een bachelordiploma Technical Computer Science toelaatbaar na het afronden van een pre-master. Dit geldt eveneens voor masters aan andere (inter)nationale universiteiten.

Ook een masteropleiding in de sociale wetenschappen, bijvoorbeeld psychologie, filosofie of bestuurskunde, is mogelijk. Meestal is een pre-master op maat nodig.

Sommige studenten combineren de master Technical Computer Science met onze Nederlandstalige master Educatie in de Bètawetenschappen, waarmee je onder meer in het onderwijs aan de slag kunt.

Bekijk het overzicht van alle masteropleidingen aan de Universiteit Twente

Na de master Technical Computer Science een baan vinden

Je bent opgeleid om informatietechnologie toe te passen en te doorgronden. In veel verschillende sectoren is er behoefte aan mensen die de techniek vooral willen gebruiken om problemen op te lossen en die ook nadenken over de vraag hoe zij dit alles kunnen organiseren en in de juiste context plaatsen. Wil je straks met je aanvullende masterdiploma meteen aan het werk, dan zijn er voldoende baankansen, onder meer in Twente, de snelst groeiende industriële regio van Nederland. De meeste afgestudeerden vinden binnen 3 maanden een baan. Want als expert in een jonge tak van de wetenschap kun je positie kiezen in een enorm werkveld. 

Start je eigen bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Voorbeelden van spin-offs die (mede) uit deze opleiding zijn voortgekomen zijn onder meer Thuisbezorgd.nl, waarmee consumenten restaurantmaaltijden thuis kunnen laten bezorgen, Booking.com, een van 's werelds grootste e-commercebedrijven voor reizen, No Wires Needed, een inmiddels door een ander bedrijf producent van draadloze computernetwerken, en Hops&Grains, dat consumenten de gelegenheid geeft hun eigen speciaalbier te laten brouwen en thuisbezorgen.

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Student Services

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies