Svenja in Frankrijk

"Ik heb een semester in Frankrijk gestudeerd, in de kleine stad Angers, op anderhalf uur afstand van Parijs. De universiteit verschilt erg van de UT, omdat ESSCA (École Supérieure des Sciences Commerciales d'Angers) in Frankrijk wordt gezien als een particuliere universiteit, waardoor er wat verschillen zijn met openbare universiteiten. Ik nam een paar lessen Frans, en enkele bedrijfsgerelateerde vakken als Intercultural Dynamics, Contemporary European Politics en International HRM & CSR.

Een woonruimte was snel gevonden, omdat ESSCA helpt bij het vinden van gemeubileerde kamers in het centrum. Ik koos voor een woning met vier studenten met drie verschillende nationaliteiten, waar ik erg leuk vond. Hoewel de huurprijs in eerste instantie wat hoog leek, is het eigenlijk relatief betaalbaar dankzij de Franse huursubsidie (CAF). Het welkomstteam en het internationale kantoor helpen je met al het papierwerk. Het welkomstteam haalde me ook op toen ik aankwam, hielp me met het openen van een bankrekening, het afsluiten van een abonnement voor mijn mobiele telefoon, etc. Dat was heel erg fijn.

Het was lastig om de Franse studenten te leren kennen, maar ik heb veel goede vrienden gemaakt onder de groep internationale studenten die van over de hele wereld kwamen. Ik moet zeggen dat als je in Frankrijk wilt studeren het zeker helpt als je een woordje Frans spreekt! ;-)

Ik heb erg genoten van mijn tijd in Frankrijk, heb veel gereisd, veel studenten uit de hele wereld ontmoet en mijn Frans is er flink beter van geworden."

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies