Laura Lisa in Taiwan

"Tijdens mijn bachelor IBA heb ik een semester in Taiwan gestudeerd. Eigenlijk was niet Taiwan, maar Australië mijn eerste keuze maar als ik erop terugkijk, ben ik meer dan tevreden dat ik op dit mooie eiland terecht ben gekomen. Het was een fantastische ervaring om in een totaal andere cultuur te wonen waar slechts een paar mensen Engels spreken en begrijpen en waar de mentaliteit volledig anders is dan wat ik gewend was."

Mijn tijd in Taiwan was een ongelofelijke ervaring en ik zou het zonder twijfel nog eens zou doen!Laura Lisa

“Slapen in de bibliotheek?”

"Tijdens het kiezen van mijn vakken op de lokale universiteit, kon ik met moeite vakken vinden die in het Engels gegeven werden. Een professor weigerde zelfs in het Engels les te geven, ondanks dat dit de officiële taal van de opleiding was. Ik wilde altijd al Chinees leren, dus schreef ik me in voor drie cursussen Mandarijn. Het is een moeilijke taal om te leren, maar het is zo leuk om wat je net hebt geleerd uit te proberen tijdens het bestellen van eten in de eetzaal; bijvoorbeeld “Wǒ xiǎng chī yīgè sānmíngzhì”.

De campus in Taiwan was fantastisch: er staan overal palmbomen en het is warm en zonnig in december. Toen ik voor het eerst naar de bibliotheek ging, was ik verrast omdat er mensen sliepen, maar dat is hier heel normaal en ik moet zeggen dat het een goede manier is om je studiepauzes te vullen."

Extreem vriendelijke mensen

"Een van de dingen die ik nooit zal vergeten over mijn tijd in Taiwan is hoe extreem vriendelijk iedereen was. Hoewel de taalbarrière het vaak moeilijk maakte om te communiceren, stonden mensen altijd klaar om mij te helpen. Samen met drie vrienden maakte ik een fietstocht van 180 km langs de oostkust van Taiwan. Het was ontzettend mooi en een van meest fantastische dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan.

Tot slot kan ik alleen maar zeggen dat mijn tijd in Taiwan een ongelofelijke ervaring was en dat ik het zonder twijfel nog eens zou doen. Ik heb er geweldige vrienden aan overgehouden en veel interessante mensen ontmoet. Hoewel ik nu weer terug ben in Nederland, zal Taiwan en alles wat ik daar heb meegemaakt mij altijd bijblijven."

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies