De basis die je tijdens het eerste jaar Industrial Design Engineering hebt gelegd, verstevig je in het tweede jaar. Je gaat dieper in op onderwerpen als mens-productinteracties, ergonomie, technisch productmodelleren, wiskunde en vormgeving. Ook maak je kennis met een aantal nieuwe onderwerpen: kunststoffen, filosofie en dynamica. Net als in het eerste jaar is het onderwijs een combinatie van theorie (hoorcolleges, zelfstudie) en praktijk (projecten, werkcolleges).

Module 5: Human-Product Relations

In deze module onderzoek je de relatie tussen mens en product van alle kanten. Je kijkt naar aspecten als gebruik, gedrag en styling. Ook is er aandacht voor de verschillende niveaus waarop deze relaties vorm krijgen: individueel niveau, sociaal niveau (in contact met anderen) en maatschappelijk niveau (cultuur, milieu, enzovoort). Ter voorbereiding op module 6 verdiep je jouw technische kennis met de vakken Production 3, Energy & Heat Transfer en Physical Ergonomics.

Meer weten over deze module?

Module 6: Consumer Products

In het multidisciplinaire project van module 6 werk je samen met studenten van de opleidingen Mechanical Engineering en Industrial Engineering and Management. Je ontwerpt samen een consumentenproduct. Dat kan van alles zijn: van een koffiemachine tot een scheerapparaat en van een biertap tot een multifunctionele vergadertafel. Een bedrijf levert deze opdracht aan en geeft specifieke informatie over het projectonderwerp in gastcolleges. De bijbehorende theorie hiervoor doe je op in colleges als Graphic Design, Technical Product Modelling 2 en Product Market Relations. 

Meer weten over deze module?

Module 7: Designing for specific users

Tijdens het project van deze module staat het ontwerpen van een product voor een specifieke doelgroep centraal. Specifieke doelgroepen kunnen bijvoorbeeld mensen met een zwaar lichamelijk beroep zijn (stratenmaker, brandweerman, politieagent), kinderen, ouderen of mensen met een beperking. Je moet je dus goed kunnen verplaatsen in de doelgroep om een goed ontwerp te maken. Je krijgt colleges in vakken als Cognitive Ergonomics, Design Sketching 3 en Linear Algebra.

Meer weten over deze module?

Module 8: Virtual Product Development

In de laatste module van het tweede jaar leer je werken met het grote aanbod aan beschikbare gereedschappen voor een industrieel ontwerper. De nadruk ligt op productontwerp, het maken van een onderbouwde, wetenschappelijke keuze en het integreren van (virtuele) gereedschappen binnen het project, zoals een product-service combinatie in een openbare omgeving. Concrete voorbeelden zijn: is een volgsysteem waarmee ouders met behulp van een armband hun kind in de gaten kunnen houden, of waarmee vrienden elkaar kunnen vinden op een festival; een betaalsysteem voor evenementen; of verplaatsbare zeecontainers met slaapplekken voor festivals. In deze module volg je de vakken Dynamics en Introduction Finite Element Method.

Meer weten over deze module?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies