Bachelor Bestuurskunde (Management, Society & Technology)

Open Dagen op 10 en 11 oktober

Los complexe uitdagingen op in duurzaamheid, crisismanagement, immigratie en (cyber)veiligheid met toekomstbestendig beleid.

Beleid maken is tegenwoordig een uitdaging gezien de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van technologie. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van privacywetgeving bij kunstmatige intelligentie, het beleidsmatig aanpakken van nieuwe vormen van cybercrime en het combineren van technologie en beleid voor een gezondere samenleving.

Wil je graag leren hoe overheden en publieke organisaties moderne maatschappelijke uitdagingen kunnen aanpakken? En wil je toekomstbestendig beleid ontwikkelen dat bijdraagt aan een slimmere, gezondere en duurzame samenleving? Dan is deze bacheloropleiding Bestuurskunde iets voor jou!

Een dag uit het leven van onze student

Benieuwd hoe het is om deze bestuurskunde opleiding? Maaike geeft je een kijkje in haar studentenleven.

Welk vakkenpakket heb je nodig?

Met alle vwo-profielen kun je je inschrijven voor deze bestuurskunde opleiding.

Waarom deze Bestuurskunde opleiding?

Deze studie aan de UT is anders dan andere studies Bestuurskunde. Ontdek wat deze bacheloropleiding zo anders maakt

  • Onze opleiding is uitgeroepen tot Topopleiding in de Keuzegids Universiteiten. Studenten zijn enthousiast over de vakken, de goede organisatie en de deskundige docenten. Je leert denken op hoog niveau én werkt aan praktische vaardigheden. Ook de internationale insteek, de kwaliteit van de toetsen en de persoonlijke begeleiding maken deze opleiding extra sterk.

  • In deze studie ontdek je hoe technologie onze wereld verandert en wat dat betekent voor bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid, economie en duurzaamheid. Je leert hoe je grote maatschappelijke problemen slim en creatief aanpakt. Jouw kennis is hard nodig in het publieke domein.

  • Er is veel ruimte om je eigen interesses te volgen. In de modules kies je regelmatig zelf waar je je in verdiept. In het tweede jaar kies je een specialisatie:

    • Public Administration: je onderzoekt hoe besluiten worden genomen en hoe burgers meedenken.
    • Global & European Studies: je duikt in Europese vraagstukken en de rol van Europa in de wereld, bijvoorbeeld tegenover China of de VS.

    In het derde jaar kun je op stage, vakken volgen in het buitenland of zelf vakken kiezen die je interessant vindt.

  • Op de Universiteit Twente is het onderwijs persoonlijk en laagdrempelig. Docenten zijn goed bereikbaar en nemen echt de tijd voor je. De sfeer is open en informeel, je staat er nooit alleen voor. Samen met studievereniging Sirius zorgen we ervoor dat je niet alleen veel leert, maar ook een leuke studententijd hebt. Denk aan excursies, workshops, borrels en andere activiteiten. Zo groei je op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Download brochure

Ontvang digitale brochure
[naam],

De brochure zit in je inbox!
Hey [naam],

Wil je ook de brochure van een andere opleiding ontvangen?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Gerelateerde verhalen

Banen na afstuderen

Na je studie Management, Society & Technology heb je talloze carrièremogelijkheden, van leiderschapsfuncties en openbaar bestuur tot onderzoek en consultancy. Onze afgestudeerden vinden werk op gemeentelijk, nationaal, Europees en mondiaal niveau. Benieuwd naar het type baan dat je zou kunnen vervullen na deze studie? Hieronder lees je enkele (van de eindeloze) voorbeelden:

Opleidingsoverzicht

Topopleiding
Diploma
Bachelor’s degree in Management, Society and Technology
Certificatie: BSc
CROHO-code
56654
Faculteit
Behavioural Management and Social Sciences
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2025
1 september 2026
1 september 2027
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Studiekeuzecheck
Mogelijk wanneer je je voor 1 mei aanmeldt
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies