Module 5: Computer Systems

Tijdens deze module leer je de basis voor de analyse en het ontwerp van combinatorische en sequentiële logica (zoals de weergave van getallen, bewerkingen met binaire getallen, logische basispoorten, combinatorische en sequentiële circuits en programmeerbare logica). Je werkt in een multidisciplinair team aan de oplossing van een actueel vraagstuk. Je ontdekt hoe programmeren (informatica) en interfacing (elektrotechniek) samenkomen in een embedded systeem. Je bestudeert de basisprincipes van de onderdelen van een processorsysteem en hoe deze met elkaar in verband staan. Het wiskundige deel van deze module gaat over differentiaalvergelijkingen en differentievergelijkingen en bereidt je voor op module 6.

Module 6: Systems and Control

Deze module is een inleiding tot lineaire dynamische systemen en signalen en hierin maak je kennis met verschillende methoden, zoals differentiaal- en differentievergelijkingen, toestandsbeschrijving, convolutie en integrale transformaties. Er wordt ook ingegaan op systemen binnen andere domeinen, zoals mechanische of thermische systemen. Je ontwerpt en ontwikkelt een mechatronisch systeem. Deze module legt de basis voor de signaaltheorie die in module 8 aan bod komt.

Module 7: Device Physics or Computer Networks

Tijdens deze keuzemodule kies je tussen Device Physics of Computer Networks.

  • 7A: Device Physics: Je krijgt de benodigde natuurkunde om onderdelen voor elektrische en elektronische systemen te kunnen doorgronden en ontwerpen, zoals sensoren en andere transducenten. Tijdens dit keuzevak komen de volgende onderwerpen aan bod: kwantummechanica, transducenten, versnellingsmeters, zonnecellen, transistors, elementaire optica en halfgeleider apparatuur zoals die in de micro-elektronica wordt gebruikt. Je werkt aan verschillende projecten.
  • 7B: Computer Networks: Je onderzoekt communicatienetwerken en hun toepassingen en discussieert over hardware en software voor computers en onderdelen. In deze module staat het internet centraal. 

Module 8: Signal Processing and Communications

Tijdens deze module leer je hoe je informatie als signaal kunt weergeven, dat kan worden overgedragen, ontvangen en verwerkt. Je leert hoe je signaaleigenschappen moet beschrijven en hoe de keuze voor het juiste signaal wordt beïnvloed door 1) het type informatie, 2) de eigenschappen van het overdragende medium, 3) de vereiste prestatie, 4) hardwaretechnische overwegingen zoals complexiteit, energieverbruik en 5) mogelijke co-existentie met andere systemen.

Meer informatie over het derde jaar.

Chat offline (info)