Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?

In het eerste jaar van de bacheloropleiding Electrical Engineering bouw je al veel basiskennis op. In het tweede jaar ga je hiermee verder: je doet meer kennis op die erg nuttig is om later echt goed mee te werken aan innovaties die de wereld kunnen veranderen. Je krijgt vakken als Computersystemen, Systems & Control, Netwerksystemen en Communications, en je kunt kiezen tussen Network Systems en Device Physics.

  • Jaar 2Jaar 2
  • Computer Systems
  • Systems & Control
  • Keuzemodule: Device Physics of Computer Networks
  • Signal processing & Communications

Module 5: Computer Systems

Tijdens deze module leer je de basis voor de analyse en het ontwerp van combinatorische en sequentiële logica, zoals de weergave van getallen, bewerkingen met binaire getallen, logische basispoorten, combinatorische en sequentiële circuits en programmeerbare logica. Je werkt in een multidisciplinair team aan de oplossing van een actueel vraagstuk, waarbij je samenwerkt met studenten van onder andere Technical Computer Science. Je ontdekt hoe programmeren (informatica) en interfacing (elektrotechniek) samenkomen in een embedded systeem. Je bestudeert de basisprincipes van de onderdelen van een processorsysteem en hoe deze met elkaar in verband staan. Het wiskundige deel van deze module gaat over differentiaalvergelijkingen en differentievergelijkingen en bereidt je voor op module 6. In deze module volg je vakken als Computer Architecture and Organisation, Digital Hardware en Continuous Linear Systems.

Module 6: Systems and Control

Deze module is een inleiding tot lineaire dynamische systemen en signalen. Je maakt kennis met verschillende methoden, zoals differentiaal- en differentievergelijkingen, toestandsbeschrijving, convolutie en integrale transformaties. Er wordt ook ingegaan op systemen binnen andere domeinen, zoals mechanische of thermische systemen. Je ontwerpt en ontwikkelt tijdens het project een mechatronisch systeem: een mini-segway die een bepaald parcours moet afleggen. Deze module legt ook de basis voor de signaaltheorie die in module 8 aan bod komt. In deze module volg je vakken als Engineering System Dynamics, Control Engineering en doe je een project over System & Control.  

Module 7: Device Physics of Computer Networks

Module 7 is een keuzemodule en bestaat uit twee opties:

  • 7A: Device Physics: Je krijgt de benodigde natuurkunde om onderdelen voor elektrische en elektronische systemen te kunnen doorgronden en ontwerpen, zoals sensoren en andere transducenten. Tijdens dit keuzevak komen de volgende onderwerpen aan bod: kwantummechanica, transducenten, versnellingsmeters, zonnecellen, transistors, elementaire optica en halfgeleider apparatuur zoals die in de micro-elektronica wordt gebruikt. Je werkt aan verschillende projecten. In deze module volg je vakken als Semiconductor Devices, Single Electron Transistor en Micromechanical Devices.
  • 7B: Computer Networks: Je onderzoekt communicatienetwerken en hun toepassingen en discussieert over hardware en software voor computers en onderdelen. In deze module staat het internet centraal. In deze module volg je vakken als Network Systems en Programming 2.

Module 8: Signal Processing and Communications

Heb je je ooit afgevraagd hoe de technologie achter een telefoongesprek werkt? Tijdens deze module leer je hoe je informatie als signaal kunt weergeven, dat kan worden overgedragen, ontvangen en verwerkt. Je leert hoe je signaaleigenschappen moet beschrijven en hoe de keuze voor het juiste signaal wordt beïnvloed door 1) het type informatie, 2) de eigenschappen van het overdragende medium, 3) de vereiste prestatie, 4) hardware-technische overwegingen zoals complexiteit, energieverbruik en 5) mogelijke co-existentie met andere systemen. In deze module volg je vakken als Communication systems, Digital Signal Processing en Probability Theory.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies