Het derde jaar van Chemical Engineering

Bekijk de presentaties van onze bachelors

Je gaat afstuderen! Het derde jaar van de bachelor Chemical Science & Engineering staat voor de helft (module 9 en 10) uit keuzeruimte (de minor); de andere helft besteed je aan de afsluitende bacheloropdracht. De vrije keuzeruimte is gericht op je verdere persoonlijke ontwikkeling en vul je zelf in door modules te kiezen die jij interessant vindt.

Keuzevrijheid: Dit zijn jouw opties 

  • Studeer in het buitenland: een avontuur van onschatbare waarde en raden wij je zeker aan! Je leert vraagstukken vanuit een andere cultuur te benaderen en ontwikkelt een flexibiliteit om in diverse teams en omstandigheden te werken. Vaardigheden die later goed van pas komen.
  • Haal je tweedegraads lesbevoegdheid: aan de slag als docent na deze opleiding? Gebruik je minor om je tweedegraads lesbevoegdheid te halen. 
  • Losse keuzemodules (minors): Verbreed je kennis door modules te volgen bij andere opleidingen aan de Universiteit Twente. Veelgekozen minors zijn Science, Finance for Engineers en Geo-Information Systems. 

Bekijk alle minors

Afstudeeropdracht

De laatste twee modules 11 en 12 van het derde jaar staan in het teken van je bacheloropdracht. Ook volg je in module 11 een keuzevak: Biochemie of Process Equipment Design. Deze twee vakken passen bij de twee masterspecialisaties van de direct aansluitende masteropleiding Chemical Engineering. Je schrijft daarnaast een onderzoeksplan en doet zelfstandig een literatuuronderzoek. Je bacheloropdracht doe je bij een van onze vakgroepen, waar je onder begeleiding van een PhD-student zelfstandig een onderzoek uitvoert. Rond je dit jaar succesvol af, dan ontvang je je bachelordiploma en mag je je officieel Bachelor of Science (BSc) noemen. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies