Service Portal

Post versturen (extern)

Externe post wordt via je secretariaat verzameld in de blauwe posttas van je afdeling. Deze blauwe posttas wordt aangeboden bij de servicedesk van je gebouw. Indien aangeboden voor de tweede postronde wordt deze post nog dezelfde dag verwerkt en aangeboden aan de externe postverwerker.

De adressen dienen duidelijk en overzichtelijk te zijn en alle gegevens te bevatten om de zending goed op de plaats van bestemming te krijgen. Gebruik bij voorkeur de standaardvorm voor het adres.

Een Nederlands postadres ziet er als volgt uit:

 • De onderste regel wordt gevormd door de postcode en de plaatsnaam. Een postcode bestaat uit vier (4) cijfers en twee hoofdletters, gescheiden door een spatie. Postcode plaatsnaam zijn van elkaar gescheiden door twee spaties. De plaatsnaam is in hoofdletters.
 • De regel daarboven bestaat uit de straatnaam/postbus en straat-of postbusnummer.
 • Daarboven worden alle andere adresgegevens als naam, bedrijf, contactpersoon, afdeling, kamernummer e.d. vermeld. Dit kan dus meer dan een (1) regel zijn.

Voor alle externe poststukken gelden externe regels voor wat betreft het gewicht en formaat. Deze regels zijn overigens hetzelfde als de voorschriften waarmee u als particulier te maken heeft.

 • Brieven, monsters en drukwerk minimaal 9 x 14 cm en maximaal 38 x 26.5 x 3.2 cm en 3 kg.
 • Kaarten (minimaal 170 grams papier ) minimaal 9 x 14 cm en maximaal 23.5 x 16.2 cm.
 • Pakketten minimaal 9 x 14 cm en maximaal 140 x 78 x 58 cm, met bestemming Nederland maximaal 30 kg per pakket, buitenland maximaal 20 kg.
 • Gebruik altijd een postcode. Stukken zonder postcode zijn langer onderweg. Nederlandse postcodes zijn op te vragen via de website www.postcode.nl.
 • Gebruik een geprint adres.
 • Gebruik niet cursieve letters.
 • Schrijft u met de hand? Gebruik dan bij voorkeur blokletters.
 • Tekst niet onderstrepen.

Bestelwijze (aanbieden van Externe post)

 • De externe post wordt in de blauwe posttas van uw afdeling aangeboden bij een CFM servicedesk.
 • De interne en externe post gescheiden aanbieden. In de blauwe posttas mag uitsluitend externe post worden aangeboden.
 • De post in de blauwe tas gekopt aanbieden, dat wil zeggen alle adressen naar één kant en niet om en omgedraaid.

Levertijd

Alle externe post die je in de blauwe posttas(sen) voor de tweede postronde aanbiedt bij de servicedesk van je gebouw wordt nog diezelfde dag verwerkt en aangeboden aan de externe postverwerker. Grote partijen post (vanaf 500 stuks) kunnen het beste 24 uur van tevoren worden aangemeld. De partij kan dan tijdig bij de servicedesk van je gebouw worden opgehaald en dan op tijd bij de extern postverwerker worden aangeboden. Indien je de partij niet aanmeldt en het met de reguliere postronde meestuurt kan de Centrale Postkamer niet garanderen dat de partij nog de zelfde dag verwerkt wordt. Uiteraard wordt de partij de eerstvolgende werkdag verwerkt.

Onze partner Sandd Post hanteert een 48 en 72 uurs bezorgkader. In onderstaand schema vind je de bezorgdagen door Sandd.

Bezorgkader Sandd 

Aanleverdag

 

Bezorgdag

Maandag

48 uurs

Woensdag

Dinsdag

72 uurs

Vrijdag

Woensdag

48 uurs

Vrijdag

Donderdag

48 uurs

Zaterdag

Vrijdag

72 uurs

Dinsdag

24-uurs Service

De 24-uur service kan nog wel maar wordt als maatwerk gekenmerkt. Doordat 24 uur service als maatwerk wordt beschouwd zullen er door de Centrale Postkamer meerdere handelingen verricht moeten worden. Hiervoor zal een opslag van 6,5% worden berekend.

Indien je gebruik wilt maken van de 24-uurs service dien je dit door middel van een memo op het poststuk duidelijk te maken.

Kosten

De kosten voor verzending van externe post worden in rekening gebracht op het OFI-nummer dat bij de blauwe posttas hoort.

Gewicht

Nationaal

0-20 gram

€ 0,83

20-50 gram

€ 1,66

50-100 gram

€ 2,49

100-250 gram

€ 3,32

250-2000 gram

€ 4,15

Met het verschil in inkoop/verkoop worden de kosten van de interne- en uitgaande post door Logistiek verrekend. De afdeling krijgt maandelijks een factuur van verzonden poststukken met de daarbij behorende portikosten. Tarieven voor buitenlandse post kunnen opgevraagd worden bij de medewerkers van de Centrale Postkamer.

My bookmarks

Manage

Please wait a moment...