ICT wachtwoord wijzigen/activeren

Language:
NL

Deze pagina is ook beschikbaar via de verkorte link utwente.nl/wachtwoord.

Deze pagina is beperkt tot een FAQ. Voor de volledige informatie zie de Engelse versie van deze pagina.

Een bestaand wachtwoord wijzigen

 • Waar kan ik handleidingen en meer informatie over accounts en wachtwoorden vinden?

  Klik hier.

 • Wanneer moet ik mijn wachtwoord wijzigen?

  Een wachtwoord is 1 jaar geldig, daarna is je account onbruikbaar. Via mail wordt je daar vanaf 30 dagen voor het verlopen van het wachtwoord een aantal keren op geattendeerd.

  Wanneer je je wachtwoord niet meer weet, dan kun je deze zelf wijzigen via LISA Selfservice Portal (rechtsonder op de webpagina). Dit is alleen mogelijk als je een privé e-mail adres hebt geregistreerd voordat je het wachtwoord vergeten bent, omdat er dan een e-mail naar je privé e-mailadres wordt gestuurd. Dit kun je controleren en eventueel aanpassen via MyHR > My HR > Edit personal data.

  Daarnaast kan het nodig zijn je wachtwoord te wijzigen als je in aanraking gekomen bent met malware of phishing. In dat geval kan je worden verzocht je wachtwoord te wijzigen.

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

  Dit kan uitsluitend via de LISA Selfservice Portal (rechtsonder op de webpagina) of via de medewerkersportal waar u de link Accounts en e-mailadressen onder mijn ict voorzieningen vindt. Kies na inloggen de optie “Wachtwoord wijzigen”

 • Aan welke eisen moet mijn wachtwoord voldoen?

  Een wachtwoord is minimaal 10 en maximaal 60 tekens lang. Het mag niet gelijk zijn aan één van je vorige drie wachtwoorden. En het mag ook niet drie opeenvolgende tekens bevatten die in dezelfde volgorde in je gebruikersnaam (inlognaam) zitten.

  Het wachtwoord moet verder:

  • Minimaal 1 kleine letter uit de range a tot en met z bevatten.
  • Bovendien minimaal 1 hoofdletter uit de range A tot en met Z.
  • En ook minimaal 1 cijfer uit de range 0 tot en met 9.

  Het is mogelijk leestekens te gebruiken, maar er zijn alleen tekens mogelijk die direct of door gebruik van de SHIFT toets in te toetsen zijn op een standaard QWERTY toetsenbord. Let op bij gebruik van andere toetsenborden waarbij bepaalde leestekens in combinatie met letters diakritische tekens genereren zoals een umlaut, een trema of accent grave. Die zijn niet toegestaan.

 • Ik kan bij inloggen op de UT werkplek mijn wachtwoord niet meer wijzigen.

  Wachtwoord wijzigen kon vroeger op een UT werkplek zelf via de Microsoft Windows functie “Change password”. Deze functionaliteit is afgesloten. Een wachtwoord wijzigen kan nog uitsluitend via de LISA Selfservice Portal of via de My University medewerker pagina en medewerker portal waar u de link Accounts en e-mailadressen onder mijn ict voorzieningen vindt .

  De reden is dat via TAP ook het wachtwoord voor eduroam en Webapplicaties worden meegewijzigd.

Ik ben een nieuwe medewerker

 • Hoe moet ik me de eerste keer aanmelden?

  Als je over de initiële accountgegevens beschikt (via een e-mail die je via HR hebt gekregen) kan je vanaf iedere willekeurige computer met een internetaansluiting een wachtwoord instellen via de LISA Selfservice Portal.

  Vul je login naam in en selecteer op het volgende scherm Forgot My Password en volg daarna de instructies op het scherm.

 • Tips na wijzigen wachtwoord voor Mac

  Klik hier voor de tips na wijzigen wachtwoord voor Mac.

My favorites

About my favorites
Add your favorite apps to your bookmarks by using the favorite button

Please wait a moment...