Zie Pre-master

Doorstromen naar de Master Business Administration 

Met een doorstroomminor tijdens HBO

Carina Seidel (23) kwam na de middelbare school vanuit het Duitse Münster naar Nederland om aan Hogeschool Saxion in Enschede de hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica volgen (nu Business IT & Management). “Wiskunde heb ik altijd al leuk gevonden: een probleem voor je krijgen en net zo lang doorgaan tot je het hebt opgelost. Maar ik zocht een praktijkgerichte opleiding, omdat ik geen goed beeld had van het soort werk dat je kunt gaan doen met de combinatie bedrijfskunde en informatica. Het feit dat je op de Nederlandse hbo-opleiding stage moet lopen trok me naar Enschede. Ik heb ook juist aan de stage veel gehad. Mijn stagebedrijf heeft me zelfs een baan aangeboden. Nu heb ik een nul-urencontract, want ik had het gevoel dat ik nog niet was uitgestudeerd.

Dankzij de gedegen voorbereiding heb ik nu het gevoel dat ik de master goed aan kan.Carina Seidel

DIRECT DOORSTROMEN NAAR DE MASTER VAN MIJN KEUZE

Toen ontdekte ik dat ik via een schakelprogramma kon instromen in de masteropleiding aan de Universiteit Twente. Zo’n schakelprogramma kun je tijdens je hbo-opleiding als minor doen of daarna. Ik heb ervoor gekozen het programma als minor tijdens mijn bachelor te doen met als grote voordeel dat ik na afronding van mijn hbo-opleiding gelijk kon doorstromen naar de master van mijn keuze.
In het begin vond ik het schakelprogramma behoorlijk pittig. Je gaat een stuk dieper in op onderwerpen als statistiek en onderzoeksmethoden, het is theoretischer en analytischer; ik moest er harder voor werken. Maar ik heb het gelukkig onder de knie gekregen. Gelukkig maar, want anders was ik tijdens de master Business Administration vastgelopen. Dankzij de gedegen voorbereiding heb ik nu het gevoel dat ik de master goed aan kan. Zo ben ik nog beter voorbereid op werken in het bedrijfsleven na dit jaar. En ja, ik blijf voorlopig in Nederland. Het bevalt me prima. Trouwens, zo ver weg is Münster nu ook weer niet.”

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies