De pre-master van Samet

Kom naar onze Master Open Dag op 21 maart

Tijdens mijn master aan de Universiteit Twente vond ik de uitdaging die ik zocht

Gedurende mijn hbo-opleiding Business Administration merkte ik al dat ik behoefte had aan meer uitdaging. Daarom ben ik in mijn derde jaar naast mijn studie gaan werken bij een bank. Maar omdat de banksector inkromp, wilde ik mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Daarom besloot ik de master Business Administration aan de Universiteit Twente (UT) te volgen.

Motivatie

Eerlijk gezegd was ik best bang dat het niveau te hoog zou liggen. Ik twijfelde niet zozeer aan mijn cognitieve vaardigheden, motivatie was bij mij eerder het probleem. Maar toen ik eenmaal aan de pre-master begon, was ik erg enthousiast. En daarom wilde ik ook moeite doen. Ik vond het niveau uiteindelijk erg meevallen, ik moest alleen even wennen aan het feit dat alles in het Engels was. Voor mij bleek de UT een boeiende omgeving te zijn, vol met mogelijkheden voor discussie en participatie. Ik had eindelijk de uitdaging gevonden waar ik altijd naar had gezocht.

Tijdens de master realiseer je je al snel dat je er bent om iets te leren, niet alleen om een diploma te halen

Samet

Tijdens de master realiseer je je al snel dat je er bent om iets te leren, niet alleen om een diploma te halen. Ik voelde me gemotiveerd tijdens de groepsopdrachten en ik nam graag deel aan discussies, iets dat ik voorheen nooit deed. Op de UT krijg je bovendien goede ondersteuning en de campus is natuurlijk ook fantastisch. Ik heb er echt mijn plekje gevonden en ik heb in zekere zin ontdekt wie ik ben.

Ideale combinatie

Tegen hbo-studenten die twijfelen of ze een master willen doen, zou ik zeggen: probeer het gewoon! Veel mensen denken dat het wo veel zwaarder is dan het hbo. Maar het valt echt mee, zolang je iets doet waar je hart in ligt en waar je echt voor wilt gaan. Op de universiteit vind je de verdieping naast de praktische kennis van het hbo. De combinatie van een hbo-bachelor en wo-master is daarom de ideale manier om jezelf te verzekeren van goede carrièremogelijkheden.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies