Innovation in public health

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Wil jij je inzetten voor het verbeteren van de openbare gezondheidszorg? Vind je het belangrijk dat mensen gelijke kansen krijgen om in goede gezondheid te leven? Lijkt het je interessant om met verschillende instanties innovatieve en preventieve interventies ontwikkelen? Dan is de specialisatie ‘Innovation in public health’ van de master Health Sciences echt iets voor jou.

In deze specialisatie leer je alles over openbare gezondheidszorg en hoe je die kunt verbeteren. Je zult zien dat hier veel bij komt kijken. Natuurlijk speelt de overheid een belangrijke rol bij het op peil houden of verbeteren van de gezondheid van mensen in de samenleving. Bijvoorbeeld door mensen voor te lichten over gezond gedrag, gezonde voeding en voldoende beweging. Maar openbare gezondheidszorg is veel meer dan een overheidstaak. Het vereist een samenspel tussen private en publieke organisaties en het combineren van medische zorg met kennis uit andere sectoren. Enkele typische voorbeelden van onderwerpen in openbare gezondheidszorg zijn:

Openbare zorg heeft een focus op gezondheid op verschillende niveaus, zoals risicopopulaties, (lokale, regionale) gemeenschappen, verschillen in gezondheid in ontwikkelingslanden, en gezondheid op wereldniveau.

Samenwerking faciliteren

Om gezondheidsprogramma’s op een effectieve manier te ontwerpen, implementeren en evalueren zul je dus met alle relevante partijen om tafel moeten gaan. Maar welke actoren en sectoren komen bij elkaar als het gaat om public health? En hoe maak je die samenwerking effectief? Gedurende deze specialisatie krijg je daar meer inzicht in.

Gezondheidszorg en technologie

Ons programma legt de focus op de analyse van de openbare gezondheidszorg en wat beleid, de wet en regelgeving kunnen betekenen in de verbetering ervan. Dit doen we met speciale aandacht voor de rol van technologie; bijvoorbeeld, hoe beïnvloeden apparaten zoals de Apple-watch gezond gedrag?  Hoe beïnvloeden bloedsuiker apparaten zelfstandigheid en zelfmanagement bij diabetespatiënten? Hoe kunnen we apps gebruiken om gezond gedrag onder mensen met psychische klachten te stimuleren? Hoe kunnen we technologie gebruiken om wiegendood tegen te gaan? Hoe kunnen we mensen in staat stellen goed voor zichzelf te zorgen?

Veel van deze vraagstukken hebben met communicatie te maken. Het succes van openbare zorg zit vaak in de communicatievaardigheden van de zorgmedewerkers. Hoe communiceren, motiveren en stimuleren zij mensen tot gezond gedrag?

studieopbouw


Wanneer

Vak

Credits

Q1

Health economic modeling

Stakeholder preference elicitation and decision support

Data science

5 EC

5 EC

5 EC

Q2

Public health innovations

PH: Dynamics in policy, law and regulation

Health economics: Maximizing societal welfare

5 EC

5 EC

5 EC

Q3 + Q4

Master's assignment

30 EC

Past deze opleiding bij mij?

Wil je graag, samen met anderen, innovatieve en preventieve gezondheidsprogramma’s ontwerpen en implementeren? En ben je nieuwsgierig naar de rol van technologie in de zorg? En wil je bijdragen aan het verbeteren van de openbare gezondheidszorg? Dan is deze specialisatie wellicht voor jou.

Meer informatie

Wil je meer weten over de specialisatie Innovation in public health of over de master Health Sciences in het algemeen? Neem dan contact met ons op.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies