HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenCivil Engineering and Management

Master Civil Engineering & Management (Civiele Techniek)

Kom naar onze Master Open Dag op 21 maart

De tweejarige master Civil Engineering and Management (Civiele Techniek en Management) wordt in het Engels gegevenen start in september en februari.

Het pre-masterprogramma start in september. Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Civil Engineering aan. 

Op onze Engelstalige website lees je meer over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten. 

Masteropleiding Civil Engineering & Management

Als jij je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management (Civiele Techniek en Management) de juiste masteropleiding voor jou.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Civil Engineering and Management
Certificatie: MSc
CROHO-code
60026
Faculteit
Engineering Technology
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Civil Engineering and Management is de eerste masteropleiding in Nederland die zich uitgebreid richt op zowel de technische als de niet-technische aspecten van planning, ontwerp, realisatie en onderhoud van civiele projecten en systemen.

Onderzoek 

De hogesnelheidstrein, de Betuwelijn, dijkverbeteringen en ‘Manhattan aan de Maas’ in Rotterdam zijn stuk voor stuk technisch haalbare projecten. Technologie is echter niet de enige factor die het eindresultaat bepaalt. Politiek beleid, inspraak- en vergunningsprocedures, landonteigening, milieueffectrapportages, kosten, begroting, financieel beheer, logistieke efficiency, veiligheid en vele andere factoren moeten al vroeg in de planningsfase van vastgoed- en infrastructuurprojecten worden meegenomen. 

Loopbaanperspectieven

De arbeidsmarkt vraagt om ingenieurs die echte procesdenkers zijn en alle aspecten van ontwerp en uitvoering van civieltechnische projecten kunnen overzien, analyseren en voorspellen. Bij de masteropleiding Civil Engineering and Management word je opgeleid tot een dergelijk ingenieur: iemand die in staat is om de technische en niet-technische aspecten van grote infrastructuur- en bouwprojecten te overzien.

specialisaties

Civil Engineering and Management (Civiele Techniek en Management) biedt verschillende specialisaties. Meer informatie over deze specialisaties lees je op de Engelstalige webpagina's.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies