Enterprise Architecture & IT Management

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

In deze specialisatie leer je meer over de bedrijfskundige processen, strategieën en missies waar IT een rol in speelt. Je ontdekt hoe IT-systemen deze op effectieve wijze kunnen ondersteunen om de organisatieprestaties te verbeteren.

Wat is Enterprise Architecture?

Om de enorme concurrentie in het mondiale bedrijfsleven het hoofd te bieden, is een groeiend aantal bedrijven op zoek naar onderlinge samenwerkingsverbanden om toonaangevende service te bieden. Bij deze specialisatie leer je hoe IT-infrastructuur en softwaresystemen kunnen worden geconfigureerd om bedrijfsprocessen te ondersteunen.

Methodes voor het specificeren, ontwerpen en implementeren van informatiesystemen maken deel uit van je ‘toolbox’ terwijl je actuele organisatiestructuren en hun beperkingen analyseert (bijvoorbeeld: gebrek aan systeemintegratie over de hele supply chain, te weinig steun voor e-commerce en sociale media, of de governance van de beveiligingsarchitectuur). Aan de hand van de meest recente theorieën en modelleertalen ga je organisatiestructuren ontwerpen en veranderingsprocessen optimaliseren. Je leert IT doeltreffend in te zetten door strategie, bedrijfsprocessen en IT-architectuur op één lijn te brengen en krijg je expertise in hoe IT het bedrijven mogelijk maakt om hun klanten via e-commerce online te bedienen. Daarnaast leer je hoe je IT moet gebruiken om zakelijke activiteiten te integreren in een netwerk van samenwerkende organisaties (een “waardenet”).

Deze specialisatie is Engelstalig. De volledige opleidingsinformatie is uitsluitend in het Engels beschikbaar.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies