Data Science and Business

Kom naar onze Master Open Dag op 21 maart

Deze specialisatie onderzoekt het gebruik van proces- en datamining om organisaties en hun IT-infrastructuur te analyseren. Daarbij wordt de complexe problematiek rond ‘big data’ behandeld.

Wat is Data Science & Business?

Tegenwoordig worden er allerlei gegevens gegenereerd over de manier waarop mensen zakelijke diensten gebruiken: persoonlijke voorkeuren, informatie over de manier waarop bedrijfsprocessen worden uitgevoerd en bedrijven samenwerken, enzovoorts. Deze enorme hoeveelheid gegevens (veelal aangeduid met de term ‘big data’) kan worden geanalyseerd met behulp van technieken voor proces- en datamining. Aan de hand hiervan krijgen bedrijfsanalisten goed inzicht in de prestaties van een bedrijf en kunnen ze tevens nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Je raakt vertrouwd met geavanceerde technieken die worden gebruikt voor databases die in staat zijn uitzonderlijk grote datasets te verwerken. Ook leer je technieken voor empirisch onderzoek die worden gebruikt om grote datasets te genereren en analyseren, alsmede simulatietechnieken waarmee nieuwe bedrijfsscenario’s kunnen worden bekeken voordat de nieuwe systemen daadwerkelijk gebouwd worden.

Deze specialisatie is Engelstalig. De volledige opleidingsinformatie is uitsluitend in het Engels beschikbaar.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies