Operations Research

Kom je naar de Master Open Dag op 30 maart?

Bij deze specialisatie ontwikkel je wiskundige en computationele ondersteuning voor de evaluatie en optimalisatie van operationele en logistieke vragen in industrie, diensten en bedrijven.

Wat is Operations Research?

Operations Research, oftewel OR, heeft verschillende namen. In het bedrijfsleven wordt het ook wel Management Science of Operations Management genoemd. In het Verenigd Koninkrijk heet het Operational Research, terwijl het in de VS steeds vaker Business Analytics wordt genoemd, vooral in relatie tot IT en data.

OR is nauw verbonden met Applied Mathematics en Computer Science. In Nederland sluit het goed aan bij Econometrics en Industrial Engineering. Zoals te verwachten valt in een nieuw en dynamisch veld, bestaat er nog geen algemeen geaccepteerde definitie. De volgende korte omschrijving behandelt de belangrijkste punten:

Operations Research kan gezien worden als toegepaste wiskundige analyse voor logistieke besluitvorming in de industrie, dienstverlening en bedrijfsleven. OR heeft tot doel wiskundige en computationele technieken te ontwikkelen om objectieve, analytische en kwantitatieve ondersteuning te leveren voor de evaluatie en optimalisatie van complexe operationele en logistieke situaties in de industrie, dienstverlening en bedrijfsleven.

Belangrijke onderzoekswoorden

Combinatorial Optimisation, Mathematical Programming, Supply Chain Management, Queuing Theory, Telecommunications Networks, Industrial Statistics.

Iets voor jou?

Als je de masteropleiding Operations Research wilt doen, heb je een bachelordiploma nodig in een van de volgende gebieden: Operations Research en/of Econometrics, Mathematics en/of Statistics, Computer Science, Physics en Industrial, Mechanical of Electrical Engineering. Om te kijken of je voor deze specialisatie in aanmerking komt, bieden wij een pre-screening aan.

Deze specialisatie is Engelstalig. De volledige opleidingsinformatie is uitsluitend in het Engels beschikbaar.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies